„Infrangere istorica”. Cum explica Nehammer rezultatul dezastruos din alegeri: „Acestea sunt vremuri grele pentru guvernanti”

externe

Cancelarul autriac, Karl Nehammer, a explicat marea prabusire a OVP la alegerile din Austria Inferioara prin faptul ca „sunt vremuri grele pentru guvernanti”.

La alegerile pentru landul Austria Inferioara, OVP a pierdut la nivel absolut si se afla sub 40 de procente, scrie publiciatia austriaca Puls24. O infrangere istoric. Cancelarul Karl Nehammer (OVP) a declarat ca acest lucru se datoreaza in principal ultimilor „ani de criza”.

„Acestea sunt vremuri proaste pentru guverne, deoarece oamenii sunt nemultumiti de situatie”, a spus Nehammer, intr-o conferinta de presa, referindu-se la inflatie, razboi si, bineinteles, epidemie. Acuzatiile de coruptie au contribuit, desigur, la acest lucru, a explicat el atunci cand a fost intrebat.

„Votul alegatorilor din Austria Inferioara trebuie sa fie luat in serios. Trebuie sa-i convingem pe oameni ca acest guvern federal este serios in ceea ce priveste preocuparile si problemele lor. Este esential sa se faca la nivel provincial ceea ce s-a facut la nivel federal: Sa usuram viata oamenilor”, a mai spus Nehammer.

In acelasi timp, cancelarul a declarat ca „Partidul Popular din Austria Inferioara a reusit sa ramana in mod clar primul partid – pentru a continua sa conduca aceasta provincie cu responsabilitate guvernamentala”.

Citeste si: Prabusire la alegeri a partidului lui Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Cele mai proaste rezultate din ultimii 20 de ani in Austria Inferioara

Partidul cancelarului Karl Nehammer, cel mai important partid din coalitia de guvernare din Austria, a suferit o lovitura dura in alegerile din landul Austria Inferioara.

Partidul Popular Austriac (OVP) a pierdut majoritatea absoluta in Austria Inferioara, obligandu-l sa caute sa formeze o coalitie, fiind o premiera in ultimele doua decenii, anunta agentia Bloomber.

Primele rezultate difuzate de televiziunea publica ORF au aratat ca Partidul Libertatii, antiimigranti, a urcat pe locul al doilea cu 25,4%, iar social-democratii s-au clasat pe locul al treilea cu 20,7%. In ciuda faptului ca a obtinut cu aproximativ 10 puncte procentuale mai putine voturi fata de ultimele alegeri, Partidul Popular s-a clasat totusi pe primul loc, cu 39,7%.

Austria Inferioara, o provincie estica care inconjoara capitala Viena, este a doua cea mai populata regiune a tarii si este considerata un bastion al Partidului Popular de centru-dreapta. Economia sa mixta, agrara si industriala, a avut dificultati in a se adapta la cresterea preturilor la energie. Se estimeaza ca productia de bunuri si servicii a Austriei va stagna in acest an, cu o crestere de doar 0,3%.

Inainte si in timpul campaniei electorale, OVP s-a confruntat cu o lipsa de incredere din partea alegatorilor din cauza investigatiilor de coruptie in urma scandalului Ibiza.

Scrutinul de duminica este primul din cele trei randuri alegeri care au loc in Austria in acest an. Urmatoarele alegeri parlamentare nationale sunt programate pentru 2024.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: