politica

Infrangere umilitoare pentru Gabriela Firea. Nevoita sa dea inapoi, primarita face scandal: „Nu ma las intimidata de astfel de campanii si am toleranta zero la santaj”

Gabriela Firea nu a reusit, luni, sa isi impuna proiectul de hotarare care viza eliminarea aplicatiilor pentru telefoanele mobile din serviciul de taximetria. Dorinta sa de a intoarce servciul de taximetrie in timp, cu 15 ani in trecut, prin folosirea doar a dispeceratelor de taxi a stranit un puternic val de revolta.

Cum era de asteptat, Firea nu isi recunoaste infrangerea, mai mult sustine ca este „victima unei campanii de presa” si afirma ca nu se lasa „santajata”.

„In legatura cu ‘proiectul de hotarare privind aprobarea Regulamentului – cadru, a Caietului de sarcini si a contractului de atribuire in gestiune delegata pentru organizarea si executarea serviciului public de transport local in regim de taxi si abrogarea Hotararii C.G.M.B. nr. 178/2008’, aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu din data de 28 martie, Primaria Municipiului Bucuresti informeaza:

La nivelul Ministerului Transporturilor s-a constituit un grup de lucru format din specialisti ai ministerului, precum si experti din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si din cadrul Municipalitatii, care lucreaza deja la modificarea Legii nr. 38/2003 – Legea taximetriei. Ca urmare, Primarul General al Municipiului Bucuresti a decis amanarea dezbaterilor pe acest proiect, pana la modificarea legislatiei de specialitate, astfel incat forma finala a acestuia sa fie in deplina concordanta cu actul normativ aflat deocamdata in lucru.

Primarul General Gabriela Firea: ‘Militez pentru o lege si un regulament conform normelor europene in ceea ce priveste serviciile de taximetrie din Capitala, care sa il favorizeze exclusiv pe cetatean si nicidecum grupurile de interese aflate de o parte sau de alta a baricadei. Le sugerez celor care platesc bani grei in campanii de defaimare a Primarului General si a Primariei Capitalei sa-i foloseasca in mod constructiv pentru cauze nobile. Nu ma las intimidata de astfel de campanii si am toleranta zero la santaj. Voi dovedi in continuare ca rezist oricarei forme de presiune, pentru ca dezideratul meu este binele bucurestenilor. Ne dorim cu totii ca Bucurestiul sa fie comparabil cu orice capitala europeana, dar constat ca unii uita ca acest lucru se poate rezolva doar cu respectarea legii’.

Imediat ce actul legislativ va fi aprobat, Municipalitatea va elabora o noua propunere de hotarare. Proiectul va fi supus atat dezbaterii publice cat si votului consilierilor generali, astfel incat bucurestenii sa beneficieze de servicii publice moderne, sigure si la standarde europene”, anunta Primaria Generala intr-un comunicat de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surparea din Slanic Prahova nu se mai extinde, anunta Prefectura Prahova. Saptamana viitoare se vor finaliza rapoartele specialistilor

Prefectura Prahova a anuntat, sambata, ca surparea care s-a produs pe strada 23 August din…

21 de minute ago

Intr-o comuna din Hunedoara exista un singur candidat la alegerile locale, care se poate deja considera primar

Comuna Batrana din judetul Hunedoara isi cunoaste deja viitorul primar, asta pentru ca doar un…

O oră ago

Trei insotitoare de bord laudate ca au oprit o bataie intre pasageri

Trei insotitoare de zbor au fost laudate pentru dezamorsarea cu succes a unei dispute care…

2 ore ago

Lupta impotriva turismului excesiv: Amsterdam interzice construirea de noi hoteluri daca nu se inchid altele

In Amsterdam nu se va mai permite construirea de noi hoteluri ca parte a luptei…

2 ore ago

Veche de aproape un secol, aceasta „cafenea capodopera” din Tokyo descurajeaza socializarea si interzice telefoanele mobile

In Lion Cafe, aflat in districtul Shibuya din Tokio, primul lucru pe care il observam…

2 ore ago