politica

„Inima nu ma lasa sa il votez pe Ciolos”. Dacian Ciolos ii da replica lui Traian Basescu: „Nu e adevarat”

Dacian Ciolos a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca nu i-a spus niciodata lui Jean-Claude Juncker ca ar fi dispus sa treaca la socialisti pentru a obtine un nou mandat de comisar european, discutie despre care a relatat Traian Basescu, luni la un post TV.

„Nu e adevarat. Nu am spus asta niciodata domnului Juncker si i-am mentionat asta si domnului Basescu la acea vreme. De altfel eu nu eram membru de partid atunci si nu se punea problema sa ma mut undeva, politic. As categorisi PLUS ca un partid de centru dreapta, daca ne uitam la programul politic din motiunea programatica cu care am candidat la Conventia PLUS”, a afirmat Dacian Ciolos.

Traian Basescu, acuzatii la adresa lui Ciolos: „A zis ca trece la socialisti”

Reactia fostului premier tehnocrat vine in contextul in care Traian Basescu a declarat, luni seara la TVR 1, ca nu i-ar acorda votul lui Ciolos si a relatat o discutie pe care a avut-o cu Jean-Claude Juncker, care face parte din Partidul Popularilor Europeni (PPE).

Basescu a spus ca Juncker i-a povestit ca Ciolos a discutat cu presedintele Comisiei Europene si i-a transmis ca daca portofoliul de comisar european este detinut de socialisti, este dispus sa treaca la socialisti pentru a obtine mandatul.

„Inima nu ma lasa sa il votez pe Ciolos. Va pot spune o discutie cu Jean-Claude Juncker. Cand eu l-am sustinut pe Ciolos sa ramana comisar european. Venise Ponta, dar se forma noua Comisie, Comisia Juncker. Si i-am spus «as vrea sa ramana Ciolos inca un mandat in Comisie».

In Comisiei poti prin exceptie sa mai ramai un mandat, dar nu pe acelasi portofoliu. M-a lasat Juncker. S-a uitat la mine. Zice, Juncker fiind PPE, zice «stii ce mi-a spus? Ca daca portofoliul e la socialisti, el trece la socialisti».

Asta este discutia mea cu Juncker si nu are cum sa nu o recunoasca Juncker oricine ar da din coada. Lucru pe care i l-am spus la un moment dat lui Ciolos. Si a zis «niciodata nu il iau. Unul care trece de la noi la socialisti numai va sa ramana in functie nu va fi comisar in Comisia mea». Aflu de la mine care sunt unul dintre cei doi care a dus discutia. Era dispus sa treaca la socialisti ca sa ramana comisar european. El i-a spus asta lui Juncker. Daca portofoliul meu e cumva la socialisti, eu trec la socialisti”, a declarat Traian Basescu, luni seara la TVR 1.

Intrebat daca a discutat cu Dacian Ciolos despre acest episod si daca i-a recunoscut vreodata ca a purtat acea discutie cu Juncker, fostul presedinte al Romaniei a raspuns: „I-am si spus. Nimic (nu mi-a spus – n.r.). Eu mi-am facut datoria sa ii spun ca nu il mai pot sustine. Nici lui nu i-as mai putea da vreodata un vot, desi l-am sustinut cand a primit primul mandat”.

Dacian Ciolos deschide lista comuna a Aliantei 2020 USR-PLUS la alegerile europarlamentare. Cele doua partide formalizat alianta in sedinta Comitetului politic al USR care a avut loc sambata trecuta la Parlament.

Referitor la o candidatura la prezidentiale din partea aliantei nou formate, Dacian Ciolos a spus ca „orice e posibil”, precizand insa ca este un subiect pe care deocamdata nu l-a discutat cu membrii partidului condus de Dan Barna.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

15 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

15 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

15 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

6 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

15 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

16 ore ago