Initiativa „Fara penali”, blocata a doua oara in Parlament. USR acuza un chiul masiv al reprezentantilor PSD, PNL si UDMR

politica

USR a anuntat, joi, ca initiativa „Fara penali in functii publice” a fost blocata pentru a doua oara. Dan Barna afirma ca „PSD, PNL si UDMR nu au venit”, boicotand astfel luarea unei decizii in Biroul Permament al Senatului.

„Au mintit. Au boicotat. Au sfidat. Astazi a fost momentul adevarului: vechile partide PSD, PNL si UDMR au boicotat referendumul Fara Penali.

USR a solicitat in aceasta dimineata convocarea unui nou Birou Permanent la ora 12:00 pentru a decide organizarea unui plen cu un singur punct pe ordinea de zi: adoptarea initiativei Fara Penali. Solicitarea USR a fost acceptata pentru ora 12:00. PSD, PNL si UDMR nu au venit.

Pretexte, scuze, explicatii, orice ca sa nu se intample. Realitatea e simpla si fiecare roman o vede: au boicotat Fara Penali in Functii Publice.

Ca si in trecut, asta nu face decat sa ne intareasca hotararea. Fara Penali este parte din programul nostru de guvernare si conditie esentiala pentru participarea la orice coalitie care vrea, intr-adevar, reformarea Romaniei”, a anuntat Dan Barna.

Potrivit liderului grupului USR din Senat, Radu Mihail, la sedinta s-au prezentat doar presedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, si secretarul Biroului permanent, George Dirca (USR).

Liderul grupului USR din Senat a depus joi o solicitare pentru convocarea Biroului permanent, la ora 12,00, pentru a se decide organizarea unui plen in vederea adoptarii initiativei cetatenesti de revizuire a Constitutiei „Fara penali in functii publice”.

El a explicat ca aceasta initiativa trebuia sa fie unicul punct al plenului solicitat, pentru „a nu fi perturbat si de alte subiecte”.

„PNL si PSD au demonstrat ca nu sprijina initiativa ‘Fara penali’. Este evident ca este nevoie de un nou Parlament cu oameni care sa vrea cu adevarat sa elimine hotia si coruptia din societate”, a declarat, pentru Agerpres, Radu Mihail.

Sedinta plenului Senatului de miercuri, cu prezenta fizica, pe a carei ordine de zi, era inscrisa aceasta initiativa, nu a mai avut loc din lipsa de cvorum.

Mai mult despre: ,

Comentarii: