Initiatorul miscarii pro-palestiniene de la Universitatea Harvard, care a blamat Israelul pentru masacrul comis de Hamas, este fiul unei miliardare din industria cosmetica

externe

miliardara, sustinere, palestina, Hamas, terorism, americana

Fiul unei miliardare din domeniul cosmeticelor, Jo Malone, pare sa aiba legatura cu un grup pro-palestinian de la Universitatea Harvard, care a aprobat o scrisoare in care se acuza Israelul pentru atacul criminal al Hamas. Josh Willcox, in varsta de 22 de ani, face parte din conducerea Undergraduate Palestine Solidarity Committee alaturi de alti doi studenti, potrivit directorului de grupuri studentesti al universitatii.

Grupul, in care mai figureaza ca persoane de contact Shraddha Joshi si Sanaa Kahloon, a fost una dintre cele 31 de societati care au semnat o declaratie comuna care considera Israelul „in intregime responsabil” pentru macelul a peste 1.300 de israelieni de catre teroristii Hamas.

Doamna Malone, care si-a vandut compania omonima catre Estee Lauder in 1999, nu a comentat presupusa asociere a fiului sau cu documentul, dar a declarat pentru The Telegraph: „Noi, ca familie, suntem sfasiati de evenimentele din ultimele zile si condamnam cu tarie orice forma de violenta. Atacul detestabil asupra unor oameni nevinovati de sambata din Israel este dincolo de ceea ce ar trebui sa suporte orice familie.”

Intre timp, liderii din mediul de afaceri au atacat societatile care si-au pus numele pe document, avertizand ca studentii implicati nu vor mai putea fi angajati ca urmare. Bill Ackman, miliardarul fondator al fondului de investitii Pershing Square, a declarat ca a fost intrebat de mai multi directori executivi daca Harvard va „publica o lista” a membrilor fiecareia dintre cele 31 de societati care au semnat documentul „pentru a se asigura ca niciunul dintre noi nu va angaja din greseala vreunul dintre membrii lor”.

Declaratia incendiara, emisa de Harvard Palestine Solidarity Groups chiar in ziua atacului Hamas, a afirmat ca „regimul de apartheid al Israelului este singurul vinovat” pentru „toate violentele in desfasurare”. Ea a fost semnata, intre altele, si de societati precum Amnesty International la Harvard, Asociatia studentilor nepalezi si Harvard Law School Justice for Palestine.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: