Inlocuitoarea Vioricai Dancila in Parlamentul European. Cunoaste limba franceza si engleza si va avea un salariu de 6.200 de euro

politica

Ca urmare a desemnarii de catre presedintele Iohannis a Vioricai Dancila in functia de premier al tarii, locul acesteia din Parlamentul European va fi ocupat de Gabriela Zoana, director general adjunct la Registrul Comertului. Spre deosebire de Viorica Dancila, Gabriela Zoana cunoaste, potrivit CV-ului, limba franceza si engleza.

Originara din Pitesti, cea care o va inlocui pe Viorica Dancila in Parlamentul European este director general adjunct la Registrul Comertului din aprilie 2013. Gabriela Zoana ii va lua locul Vioricai Dancila in aproximativ o luna, dupa ce aceasta va fi investita ca premier si isi va da demisia din Parlamentul European. Gabriela Zoana a fost avocat intre 2003 si 2013, iar intre 2012 si 2014 a fost consilier local la Pitesti.

Potrivit CV-ului sau, Gabriela Zoana este licentiata in Drept si in Stiinte Economice, iar din 2010 este doctor in Drept, titlu obtinut la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti. Mai mult, viitorul europarlamentar vorbeste fluent franceza si engleza.

Salariul brut al unui europarlamentar este de aproximativ 7.900 de euro, achitat din bugetul Parlamentului European. Dupa retinerea impozitului comunicat si a contributiei pentru asigurarea de accident, salariul net pe care-l va primi acesta va ajunge la aproximativ 6.200 de euro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

 

 

La alegerile pentru Parlamentul European din 2014, Gabriela Zoana a candidat pe pozitia 20 a PSD.

 

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: