Innebuneste PSD. Ministrul Justitiei cere raspicat desfiintarea Sectiei Speciale: „Nu este in beneficiul Justitiei, nu-mi bat joc de CV-ul meu”

news

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, sugereaza din nou ca existenta Sectiei Speciale este o anomalie, afirmand ca fucntionarea acestei institutii nu este „in beneficiul actului de justitie”.

„Cu alte cuvinte, intr-un limbaj pe intelesul tuturor, orice persoana care este urmarita, cercetata si face o plangere la aceasta Sectie Speciala, Sectia Speciala are competenta sa retina tot dosarul. Fie ca vorbim de infractiuni grave, omor, proxeneti, bande de talhari, criminalitate organizata, viol, omor orice alt tip de infractiune, repet orice persoana care intelege sa faca o plangere la Sectia Speciala, conform articolului 88 indice 1 aliniat 2, are competenta sa retina si sa continue cu acel dosar.

Daca considerati ca este in beneficiul justitiei o astfel de competenta, eu, in calitate de ministru al Justitiei, dar si ca absolvent de drept si nu o sa-mi bat niciodata joc de CV-ul meu, nu consider ca este normal si nu este in beneficiul actului de justitie pentru ca pe noi ne intereseaza pe toti din societate, indiferent unde suntem ca sa ne preocupam de buna functionare a sistemului judiciar si de un act de justitie asa cum ni-l dorim fiecare”, a mai spus Birchall.

Viorica Dancila a atacat-o violent pe Ana Birchall, marti, pe ministrul Justitiei, pentru ca si-a permis sa spuna ca isi doreste desfiintarea Sectiei Speciale. Sefa CSM, Lia Savonea, a anuntat, marti, ca sesizeaza CCR impotriva Anei Birchall.

„Aceasta atitudine a Anei Birchall nu este pozitia PSD. Interventia ei este una personala, ea este revocata conform CCR. Am avut o discutie cu ea, nu accept sa implice ministerul.

Este membra a PSD, vom vedea atitudinea dansei in fata colegilor, care sunt foarte dezamagiti. Aceasta implicare in justitie dezamageste toti colegii.

A fost deja o discutie in CEX, vom avea o noua discutie. Dupa motiunea de cenzura, saptamana viitoare venim cu remanierea guvernului in Parlament”, a declarat Dancila, marti seara.

Mai mult despre: ,

Comentarii: