politica

Innebuneste Sosoaca. ICCJ a decis ca obligatia de a purta masca in spatii deschise este legala

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, ca masura privind obligativitatea purtarii mastii in spartii deschise este legala. Initial, o avocata din Constanta, Minodora Ion, a contestat in instanta prevederile publicate in Monitorul Oficial privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie in spatii deschise, iar Curtea de Apel i-a dat castig de cauza.

„Admite recursul declarat de paratul Departamentul pentru Situatii de Urgenta impotriva sentintei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal. Caseaza in parte sentinta recurata cu privire la cererea completatoare formulata de reclamanta Ion Minodora si, rejudecand : Admite exceptia lipsei de interes a cererii completatoare, invocata din oficiu. Respinge actiunea in anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsita de interes. Mentine restul dispozitiilor sentintei”, este minuta deciziei instantei supreme.

Hotararea este definitiva.

La sfarsitul anului trecut, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa-i dea dreptate avocatei, in sensul ca masca nu este obligatorie in spatiile deschise.

„Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca Dl. Arafat nici macar ‘nu avea competenta de a stabili masura obligatiei de a purta masca in spatii deschise, in absenta unui ordin comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Afacerilor Interne care sa prevada aceasta obligatie’ si ca a incalcat unele prevederi legale”, a scris Minodora Ion pe pagina personala de Facebook.

„Metaforic vorbind, am demonstrat ca Arafat nu este Dumnezeu, sa decida el cand, cum si cat putem respira…”, a mai scris avocata.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

43 de minute ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

O oră ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

19 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

19 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

19 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

10 ore ago