Inregistrare video STRANIE din cea mai noua statiune de schi din Coreea de Nord. Ce a observat un turist strain

externe

Un pasionat de schi din Noua Zeelanda a testat partiile dintr-o statiune de munte din Coreea de Nord si s-a declarat impresionat.

Sam Smoothy, care participa regulat la competitii mondiale de schi, precum Freeride World Tour, a petrecut zece zile in statiunea de ski Masikryong din Coreea de Nord.

„Cel mai ciudat lucru despre schiatul in aceasta tara este ca uiti unde te afli. Schiezi, te distrezi, nimic neobisnuit, dupa care realizezi: sunt in Coreea de Nord!”, a povestit sportivul, citat de The Telegraph.

El a postat pe internet un film realizat in statiunea nord-coreeana. Pe partiile de schi nu se afla nimeni. De fapt, se pare ca sunt mai multi angajati care intretin instalatiile de schi, decat schiori.

coreea

Statiunea Masikryong este una dintre realizarile cu care liderul suprem, Kim Jong-un, se mandreste. El a anuntat, in 2013, un „proiect patriotic de amploare”, o statiune de schi pentru clasa muncitoare. Statiunea a fost construita in zece luni.

coreea2

In statiune se afla un hotel de lux, patinoar, piscine, restaurante si noua partii de ski, dintre care cea mai lunga are 5 km. Autoritatile se asteptau la 5.000 de vizitatori pe zi.

„Cu siguranta a reprezentat o provocare pentru convingerile mele. Este o tara complicata, daca o privim in ansamblu, insa exista o gramada de socialisti iubitori de distractie, asta e sigur”, a mai spus Sam Smoothy.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: