Inspectia Judiciara anunta ca va face lumina in complotul media impotriva DNA. Sunt verificate acuzatiile aduse de penali procurorilor din Ploiesti

news

Inspectia Judiciara anunta vineri ca s-a sesizat din oficiu in 12 februarie ca urmare a aparitiei in mass media a unor informatii privind activitatea profesionala si conduita unor procurori de la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, in prezent avand loc verificari prealabile pentru a se stabili daca exista indicii in legatura cu savarsirea unor abateri disciplinare.

„La 12 februarie a.c. Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu ca urmare a aparitiei in mass media a unor informatii privind activitatea profesionala si conduita unor procurori de la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti. In prezent, o echipa de inspectori judiciari de la Directia de inspectie judiciara pentru procurori efectueaza verificari prealabile, in conformitate cu dispozitiile art. 45 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile ulterioare, pentru a se stabili daca exista indicii in legatura cu savarsirea unor abateri disciplinare”, anunta Inspectia Judiciara.

De asemenea, asigura opinia publica, pe aceasta cale, ca va gestiona cu profesionalism, obiectivitate si celeritate aspectele sesizate, cu respectarea tuturor garantiilor procedurale.

Scandalul vizand DNA s-a declansat dupa ce Antena 3 a difuzat, duminica seara, o inregistrare cu fostul deputat PSD Vlad Cosma, care sustine ca procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea de la DNA Ploiesti ar fi incercat sa faca dosare in baza unor „probe fabricate” pe numele unor politicieni si oameni de afaceri, intre care Sebastian Ghita. Vlad Cosma a sustinut, de asemenea, ca seful DNA Ploiesti, Lucian Onea, i-ar fi cerut sa modifice documente si probe care ar fi fost folosite ulterior in dosar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: