Inspectia Judiciara joaca murdar, un procuror trimis in control la DNA dezvaluie ce i-au cerut sefii sa faca

news

Acuzatii grave la adresa Inspectiei Judiciare sunr dezvaluite de Digi24. O procuroare care a fost trimisa sa faca un control la DNA spune ca sefii sai si-au depasit atributiile si ca i-au cerut sa faca lucruri in afara legii.

Magistratul se refera la solicitarea unor informatii din dosarele DNA. Reclamatia a fost depusa la CSM.

Inspectorul care a facut aceasta nota catre Consiliul Superior al Magistraturii spune ca a condus grupul de cinci procurori-inspectori trimisi in aceasta vara la DNA sa faca un control privind managementul institutiei. Controlul fusese solicitat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Magistratul a explicat ca a impartit intre membrii grupului de procurori sarcinile cu privire la ce ar fi trebuit controlat si cine ar fi trebuit sa verifice fiecare compartiment din DNA. Totusi, procuroarea arata ca doua dintre colegele sale ar fi avut o atitudine necuviincioasa si in afara cadrului legal fata de anumiti procurori din DNA.

Acestia ar fi fost chestionati nu numai in legatura cu modul in care isi desfasoara anchetele, ci si in legatura cu chestiuni legate de fondul dosarelor aflate in lucru.

Magistratul care semneaza raportul mai arata ca au existat si situatii in care conducerea Inspectiei Judiciare ar fi dat directive ca acest control sa fie directionat catre o anumita concluzie.

Plangerea urmeaza sa fie analizata de mebrii CSM.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: