„Institutul Revolutiei este o abominatie, cerem desfiintarea”. Solicitare imperioasa, insa securistul Melescanu si PSD decid

news

Comunitatea ”Va vedem din Sibiu” a anuntat, sambata seara, ca sustine cererea Grupului pentru Dialog Social de desfiintare a Institutului Revolutiei Romane, fondat si condus de Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu. ”Acest institut e o abominatie si a contribuit din plin la mistificarea Revolutiei”, au transmis reprezentantii comunitatii.

”Va vedem din Sibiu sustine cererea Grupului pentru Dialog Social de desfiintare a Institutului Revolutiei Romane, fondat & condus de Ion Iliescu si Gelu Voican-Voiculescu. Acest institut e o abominatie – si a contribuit din plin la mistificarea Revolutiei. Dupa 30 de ani, avem dreptul la adevar – iar acest institut s-a situat dintotdeauna in coliziune directa cu adevarul Revolutiei. Prin urmare, pentru claritatea morala privitoare la Revolutie, acest institut malign trebuie sa dispara”, au transmis, sambata seara, reprezentantii comunitatii din Sibiu care au protestat 669 de zile in fata sediului PSD din oras, informeaza news.ro.

Grupul pentru Dialog Social a cerut, sambata, desfiintarea imediata a Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

”Revolutia din 1989 a culminat cu ziua de 21 decembrie, cand in Bucuresti, la Universitate, mii de oameni au manifestat si au luptat cu mainile goale, fata-n fata cu Armata, Militia si Securitatea. Este un moment de varf al eroismului, dupa cel de la Timisoara. Aceasta rezistenta in jurul «baricadei de a Inter» a fost determinanta pentru tot ce s-a intamplat in continuare, mai cu seama in data de 22 decembrie, in toata Romania. Cei care au luat puterea in dupa-amiaza zilei de 22 decembrie nu au nici o indreptatire sa se numeasca revolutionari si nu pot revendica aceasta calitate acordata de statul roman. Imprejurarile istorice de dupa confiscarea Revolutiei au facut posibila o anomalie si mai mare: au fost create institutii ale falsilor revolutionari . Una dintre acestea este autointitulatul «Institut al Revolutiei Romane», condus de Ion Iliescu si Gelu Voican Voiculescu. In prezent, acestia doi sunt pusi sub acuzare de catre Parchetul General pentru crime impotriva umanitatii, petrecute dupa momentul in care au luat puterea. Dosarul Revolutiei a fost incheiat si se judeca in prezent”, a transmis Grupul pentru Dialog Social.

Grupul pentru Dialog Social a precizat ca ”cere insistent desfiintarea acestei institutii-fantoma”.

”Condusa de personaje controversate, suspectate de crime impotriva umanitatii, legitimitatea sa este nula, iar existenta ei reprezinta o sfidare perpetua la adresa memoriei noastre. In aceste zile, cand comemoram 30 de ani de la Revolutie, Institutul a dovedit inca o data ca scopurile sale sunt departe de a cinsti memoria celor cazuti atunci. Cerem Presedintelui Romaniei si celorlalte institutii ale statului sa faca acest gest de reparatie istorica si de reconfigurare esentiala a institutiilor. Este strigator la cer ca inca nu exista un Muzeu al Revolutiei Romane, desfasurarea clipa cu clipa a evenimentelor de atunci este inca neclara, munca istoricilor a fost impiedicata permanent tocmai prin existenta acestor false configurari institutionale, a caror menire a fost, in toti acesti 30 de ani, sa ofere legitimitate celor ce nu o au si nu o pot avea”, se mai arata in comunicatul Grupului pentru Dialog Social.

Institutul Revolutiei Romane este in subordinea Senatului, care este controlat de majoritatea PSD si de Teodor Melescanu, presedintele acestei camere.

Mai multe grupuri civice au contestat concertul organizat de Institutul Revolutiei Romane care ar fi trebuit sa aiba loc pe 22 decembrie in Bucuresti, considerand ca reprezinta o jignire adusa memoriei eroilor martiri ai Revolutiei din 1989 si urmasilor acestora.

Silvia Chifiriuc, sotia lui Petre Roman, a postat vineri pe Facebook un anunt in care afirma ca evenimentul a fost anulat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: