news

Instruire anti-spaga la Spitalul Judetean Suceava dupa arestarea sefei Sectiei de Oncologie

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Suceava a gazduit miercuri, 15 februarie, o instruire anti-spaga denumita ”actiune de prevenire a coruptiei cu scopul constientizarii consecintelor implicarii in fapte de coruptie”, scrie Obiectiv de Suceava.

Conform unui comunicat transmis de conducerea spitalului, la actiunea initiata de managerul Alexandru Calancea a fost invitat sa tina o cuvantare seful Serviciului Judetean Anticoruptie Suceava, comisarul sef de politie Marius Asmarandei.

La intalnirea care a avut drept scop preventia si constientizarea consecintelor implicarii in fapte de coruptie au participat membri ai comitetului director al SJU, medici, asistenti, sefi serviciu/birou sau inlocuitorii acestora, reprezentantii tuturor sindicatelor si toti angajatii unitatii sanitare care a fost interesati de activitatea de informare si constientizare.

Salariatii spitalului au putut adresa intrebari comisarului sef Marius Asmarandei pentru a-si clarifica eventualele nelamuriri referitoare la prevenirea faptelor de coruptie.

Instruirea anti-spaga vine dupa ce, la sfarsitul lunii ianuarie, Spitalul Judetean Suceava a fost in centru unui scandal de coruptie care a dus la arestarea sefei Sectiei de Oncologie pentru luare de mita.

Reamintim ca pe data 20 ianuarie 2023 magistratii Tribunalului Suceava au decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a dr. Anca Ababneh Dumitrovici, sefa sectiei Oncologie din cadrul Spitalului Judetean. Aceasta este acuzata de savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata (64 de acte materiale). Pe langa bani dr. Dumitrovici a acceptat de la bolnavii de cancer pe care trebuia sa-I trateze pe gratis si miere de albine, cascaval, branza, cafea etc.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

O oră ago

Un algerian disparut in anii 1990, gasit viu in pivnita unui vecin dupa 27 de ani

Un barbat din Algeria a fost gasit in viata in pivnita vecinului sau, dupa ce…

O oră ago

Accident in Sectorul 3 al Capitalei. Doua persoane au ajuns la spital dupa ce o masina s-a ciocnit cu un tramvai

Doua persoane au ajuns sambata la spital in urma unui accident in Sectorul 3 al…

29 de minute ago

Protest in Peru dupa ce guvernul a asociat transsexualitatea cu o tulburare mintala

Membri ai unor grupuri LGBTQ au manifestat, vineri, in fata Ministerului Sanatatii din Peru, dupa…

3 ore ago

Noaptea Muzeelor Inchise. Ciolacu s-ar duce voluntar la Antipa: „O sa beau o cafea si o sa rezist”

Premierul Marcel Ciolacu spune ca este dispus sa mearga voluntar la „Noaptea Muzeelor”, dupa ce…

13 minute ago