„Insula Belina este un motiv in plus ca romanii sa nu mai dea niciodata vreun vot clicii pesediste” – Siegfried Muresan

politica

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan prezinta o scurta istorie a abuzului pus in practica de liderii PSD in cazul Insulei Belina. „Insula Belina este un motiv in plus ca romanii sa nu mai dea niciodata vreun vot clicii pesediste”, concluzioneaza Muresan.

„Insula Belina este oglinda coruptiei, a opulentei si a lipsei de respect fata de cetateni cu care PSD a condus tara in ultimii ani

Modul in care insula a ajuns din administrarea statului la dispozitia lui Liviu Dragnea – prin firma Teldrum – arata spiritul de clan cu care PSD a folosit institutiile statului pentru bunastarea liderilor de partid.

Guvernul Ponta a decis, printr-o hotarare de guvern ilegala, sa treaca in 2013 insula in subordinea Consiliului Judetean Teleorman, care a „inchiriat-o” mai departe companiei TelDrum.

Mutarea s-a facut cu sprijinul ministrului Mediului pe atunci, Rovana Plumb, si a secretarului de stat in Ministerul Dezvoltarii, Sevil Shaiddeh. Ambele au fost anchetate ulterior in Dosarul „Belina”.

Sevil Shaiddeh a fost trimisa in judecata de procurori in acest dosar.

Rovana Plumb a fost scapata de raspunderea din fata legii de catre deputatii PSD care au respins ridicarea imunitatii. (Tot in aceeasi perioada, Rovana Plumb a mai generat o paguba romanilor. In perioada 2012 – 2014, cat a fost ministrul Mediului, trebuia sa absoarba fondurile europene alocate Romaniei pentru mediu in perioada 2007 – 2013. Nu a facut acest lucru, asa ca romanii au pierdut de tot 440 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile pentru investitii de mediu).

Nu trebuie sa surprinda pe nimeni, deci, ca Liviu Dragnea a vrut sa o numeasca pe Sevil Shaiddeh prim-ministrul Romaniei, iar Viorica Dancila a propus-o pe Rovana Plumb chiar comisar european. Asa se rasplateste in PSD spiritul de clan si loialitatea fata de lider.

Ceea ce a facut Liviu Dragnea cu insula Belina este desprins dintr-un film cu dictatori din lumea a treia: complex de protocol, cu hotel, pontoane de pescuit si chiar heliport, toate la dispozitia lui Liviu Dragnea ca sa mearga sa dea la peste cu alti prieteni pesedisti. Aceste constructii au fost ridicate fara aviz de mediu, dupa cum a anuntat Ministerul Mediului.

Insula Belina arata ca totii liderii PSD, de la Ponta, la Dragnea si Dancila, au avut in acesti ani un scop comun: sa se sprijine reciproc pentru a profita de avutiile romanilor. De aceea au si atacat constant justitia. Ca sa nu ii mai deranjeze nimeni cand incalca legea si fac abuzuri.

Acesta este obiectivul lor si acum: sa ajunga din nou la putere, nu pentru binele oamenilor, ci din dorinta de a guverna din nou pe cumetrii.

Insula Belina este un motiv in plus ca romanii sa nu mai dea niciodata vreun vot clicii pesediste”, a scris Muresan pe Facebook.

Citeste si: Ce a gasit ministrul Mediului pe Insula Belina: „Dupa doi ani reusim sa redam romanilor Insula Belina si Bratul Pavel”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a vizitat luni Insula Belina din judetul Teleorman. El s-a declarat satisfacut ca statul roman a reusit sa recupereze Insula Belina de la „firmele si politicienii locali”.

„Dupa doi ani de tergiversari, preluarea Insulei Belina si Bratului Pavel de catre statul roman este aproape finalizata. Este o reparatie morala pe care Guvernul Orban a reusit sa o realizeze. Intregul proces de preluare a intarziat nepermis de mult.

Ganditi-va ca demersurile au inceput inca din 2018. Suntem in mai 2020 si abia acum am reusit sa semnam procesul verbal de receptie. Au fost deci 2 ani de intarzieri si blocaje, fie din partea firmelor care au inchiriat pe acolo tot felul de bunuri, fie din partea unor politicieni locali. Dupa doi ani reusim sa redam romanilor Insula Belina si Bratul Pavel”, a declarat Costel Alexe.

Ministrul a mai spus ca pe Insula Belina a gasit un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiati.

“Ii felicit pe colegii de la ANAR ca au reusit sa finalizeze si sa semneze procesul verbal de preluare. Munca insa nu s-aa terminat. Astazi am venit pentru prima data in viata mea la Belina. Am gasit aici un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiati. Suntem la 30 de ani de la revolutie si oamenii acestia nu au invatat, de fapt, nimic! Scenariul acesta parca l-am mai vazut impreuna. Sper sa fie pentru ultima data! Toate aceste cladiri vor fi inspectate tehnic si bunurile inventariate”, a adaugat ministrul Mediului.

“In urma unei analize, vom lua o decizie cu privire la destinatia viitoare a acestei zone. Oricare ar fi aceea, ea va trebui sa aduca profit si plus-valoare statului roman, nu unui grup de interese local format din firme si politicieni. Va fi un proces deschis si transparent, pentru ca avem datoria sa luam cea mai buna decizie. Interesul politic nu are ce cauta aici.In continuare ANAR va inainta catre OCPI Teleorman solicitarea de inregistrare in cartea funciara a acestei proprietati publice a statului. Iar toate contractele de inchiriere vor fi radiate. Inteleg ca actualii locatari au fost deja notificati si urmeaza sa paraseasca complexul. Urmatorul pas va fi elaborarea si aprobarea unei Hotarari de Guvern care va contine toate detaliile privind viitoarea destinatie a insulei”, a mai afirmat ministrul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: