Intalnire intre Firea si Hans Klemm. Ambasadorul SUA a fost MINTIT in fata de primarul PSD

politica

Gabriela Firea anunta ca, in aceasta saptamana, a avut o intalnire cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. Ea l-a asigurat pe ambasador ca a cerut „transparenta 100%” a activitatii directiilor din Primarie, insa realitatea este cu totul alta.

„In cadrul intalnirii desfasurate in aceasta saptamana cu ambasadorul SUA, dl. Hans Klemm, am discutat despre respectarea stricta a legislatiei, promovarea transparentei si asigurarea unor servicii publice de calitate dedicate cetatenilor ca fiind principalele obiective ale mandatului meu la Primaria Capitalei.

Din primul moment cand am venit la Primarie, am solicitat transparenta 100%, atat in ceea ce priveste activitatea directiilor de specialitate cat si a Consiliului General. Combaterea coruptiei din administratie este de asemenea un obiectiv extrem de important. Am instituit reguli stricte, verificari si controale, astfel incat functionarii sa nu fie tentati sa incalce legea. De asemenea, am demarat ample proceduri de audit in cadrul directiilor de specialitate, precum si un audit al resurselor umane la nivelul intregii institutii. Ne asteptam ca aceste analize sa ne ofere informatii valoroase, care sa ne ajute sa reducem birocratia”, afirma Firea pe pagina sa de Facebook.

Cel putin in ce priveste „transparenta 100%”, Firea a oferit informatii false. Recent, Directia de Mediu a refuzat sa prezinte consilierilor USB avizele privind taierea copacilor din Bucuresti. Acestora li s-a cerut sa semneze un proces verbal, in baza caruia se angajau sa nu faca publice acele date.

Consilierul general USB Alexandru Gadiuta a declarat, in urma cu doua saptamani, ca formatiunea din care face parte a facut o solicitare de informatii catre Directia de Mediu din Primaria Generala privind defrisarile, dar consilierilor li s-a refuzat accesul la un dosar privind avizele pentru ca nu a dorit sa semneze un proces verbal prin care se angajau sa nu faca publice informatiile, care sunt de interes public. Acestia au fost plimbati zile in sir intre Directia de Mediu si Departamentul Juridic, refuzandu-li-se accesul la date cu caracter public.

Desi au insistat mai multe zile, consilierii nu au primit nici avizele, nici motivatia scrisa a refuzului, spunandu-li-se ca a avut loc o avarie la sistemul informatic din cadrul Primariei si nu functionau imprimantele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: