Inteligentii PSD-ului. Florin Iordache anunta ca Sinaia este in judetul Brasov si ataca violent Guvernul Orban

politica

Deputatul PSD Florin Iordache a atacat dur Guvernul Orban pentru ca a adoptat o ordonanta de urgenta pe sistemul electoral. El a mai sustinut ca Sinaia este in judetul Brasov.

Iordache a incercat sa explice de ce OUG 13 si-a castigat renumele de a fi fost adoptata „noaptea ca hotii”. „Noaptea ca hotii. Noi am fost obligati sa adoptam bugetul, insa s-a prelungit ca a venit avizul de la Cotroceni tarziu”, a sustinut Iordache la Digi24.

El a atacat apoi ordonantele de urgenta ale guvernului de marti seara.

„Daca guvernul venea cu 3-4 ordonante, dar sa vii cu 25 de ordonante intr-o singura zi, au adoptat cu un dispret total fata de lege, fata de Constitutie, fara avize de la CEX, de la Consiliul Consultativ.

Sesizam Avocatul Popoeurlui si venim in Parlament cu lege de respingere a ordonantei. Daca s-ar vota pe baza acestei ordonante ar fi un vot viciat. (…) Daca zece mii de bucuresteni pleaca la Sinaia si acestia vor vota parlamentarii judetului Brasov”, a mai spus Iordache.

El s-a declarat convins ca motiunea de cenzura va fi adoptata: „Vor fi minim 250 de voturi pentru a trece motiunea de cenzura”.

Guvernul a adoptat marti seara Ordonanta de Urgenta privind organizarea alegerilor parlamentare inainte de termen, act normativ care prevede, printre altele, trei zile de vot in diaspora si posibilitatea de a vota la orice sectie de votare.

„Ordonanta de urgenta pentru organizarea alegerilor parlamentare inainte de termen a fost adoptata in sedinta de guvern de astazi. Vorbim despre extinderea prevederilor care au fost benefice si s-au dovedit a fi in avantajul cetatenilor care au dorit sa voteze la alegerile prezidentiale, respectiv trei zile de vot in diaspora si, de asemenea, posibilitatea de a vota la orice sectie de votare, pentru a incuraja participarea la vot a cetatenilor romani – au fost incluse in acest proiect. (…) De asemenea, a fost dublat numarul parlamentarilor pentru diaspora de la doi la patru senatori si de la patru la opt deputati”, a declarat seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, marti seara, intr-o conferinta de presa la finalul sedintei de guvern.

Seful Cancelariei premierului a explicat ca in eventualitatea organizarii de alegeri anticipate, exista un vid legislativ, problema care trebuia reglementata.

„Sunt contradictii sau termene necorelate intre prevederile constitutionale in aceasta privinta si prevederile din legislatia electorala. Constitutia prevede un termen de trei luni de zile pentru organizarea alegerilor parlamentare dupa dizolvarea Parlamentului, in timp ce legislatia electorala prevede un termen de minimum 90 de zile pentru organizarea acestor alegeri. Termenul stabilit prin acest proiect de OUG este de 50 de zile pentru anuntarea datei alegerilor parlamentare dupa dizolvarea Parlamentului, iar acest anunt poate fi facut in termen de cinci zile de la dizolvarea Parlamentului”, a precizat Danca.

Mai mult despre:


Comentarii: