Interlopul ajuns in a treia functie in stat trebuie schimbat de urgenta. Acestia sunt oamenii de stat ai Romaniei?

opinii

Alfred Simonis

Scandalul suburban care a avut loc luni in Parlament a scos in evidenta un comportament inacceptabil, in nicio societate civilizata si europeana, a presedintelui Camerei Deputatilor, Alfred Simonis. Un astfel de individ nu are ce cauta in a treia functie in stat.

Enervat de liderul extremist al AUR, Simonis s-a lansat de la pupitrul celei de a treia functii in statul roman intr-o serie de injuraturi: „Fu… ti mortii ma…i sa-ti f…t! Baga…as p…n m…a, iti sparg dintii, asculta ce iti spun, tine minte treaba asta”.

Un astfel de limbaj mai poate fi auzit doar in mediul interlop sau prin budele din puscarii, cand se ameninta infractorii intre ei ca se taie.

Simonis a adus ca argument in favoarea sa faptul ca a fost provocat. In primul rand, in nicio circumstanta, un om de stat nu are voie sa isi piarda controlul intr-un asemenea mod. Ce s-ar intampla daca vreun protestatar ar arunca cu cerneala sau oua clocite pe el, cum li se intampla deseori liderilor europeni? S-ar apuca Simonis sa il loveasca cu dintii de bordura?

In al doilea rand, si asta cred eu ca este aspectul cel mai important, acest episod dezvaluie adevaratul caracter si personalitatea reala a individului care acum ocupa a treia functie in stat. Presa locala din Timisoara a avertizat inca din 2015 ca Simonis, pe atunci o tanara speranta a PSD-ului, are un anturaj format din interlopi. El a aparut in fotografii, facute la la schi in Austria, alaturi de doi dintre cei mai periculosi interlopi din oras, Lucian Boncu si Fluieratoru Antim, cunoscut ca „Tarzan”. In 2023, Boncu a fost condamnat definitiv pentru ca a planuit asasinarea jurnalistului Dragos Bota de la Press Alert, publicatia care a indraznit sa difuzeze si fotografia cu Simonis alaturi de interlopi.

Cum se numeste un individ cu comportament de interlop si cu anturaj de interlopi? Este normal ca un interlop, pentru ca acesta este raspunsul logic, sa ocupe a treia pozitie in statul roman?

Intrebat marti despre aceasta situatie, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a incercat sa relativizeze incidentul: „Cred ca a fost o greseala si din partea domnului Simion, si din partea domnului Simonis si cred ca impreuna vor gasi calea cea mai buna”.

Ce inseamna „calea cea mai buna”? Ca Simonis sa isi mascheze comportamentul de interlop cu o atitudine de domn? Ca Simonis sa isi ascunda mai bine instinctele de interlop si sa poarte un costum frumos si elegant de social-democrat european?

Nimeni nu astepta de altfel ca pretinsul premier european al Romaniei, Marcel Ciolacu, sa aiba o atitudine diferita, responsabila. PSD-ul colcaie de interlopi, ca te uiti in Voluntari, in Sectorul 4, in Sectorul 5, in Craiova, liderii locali sau primarii de pe acolo nu au nicio jena sa apara la evenimente publice in compania unor interlopi pe post de bodyguarzi. In 2020, dupa aparitia unor inregistrari in Rise Project, Ciolacu a fost fortat de alegerile care veneau sa desfiinteze cu totul organizatia PSD Ilfov, controlata integral de interlopi conectati la Clanul Sportivilor.

In cazul lui Simonis nu mai este vorba insa de o problema interna a PSD ci de o vulnerabilitate a statului. Interlopul Simonis ocupa a treia functie in stat si are acces la informatii si instrumente esentiale pentru securitatea statului, acestea nu pot fi lasate in seama unui astfel de individ. In plus, prezenta sa contribuie la decredibilizarea continua si masiva a insitutiilor statului intr-un context international atat de periculos.

Citeste si: INTERVIU Comandor Mateiu, 20 de ani in intelligence: “Cea mai mare problema a noastra tine de politica interna! Romania trebuie sa-si elimine vulnerabilitatile, trebuie sa devenim un stat puternic. Vulnerabilitatile vor deveni atat de mari, incat vor atrage inamicii! Exact cum a fost cu Ucraina!”

Ce cred oamenii educati, civilizati, oamenii care muncesc din greu si corect sa asigure supravietuirea familiilor lor cand vad protapit un interlop in fruntea statutului? Ce model reprezinta Simonis, pentru cine?

Solicitarea din titlu ar putea fi interpretata ca o sustinere a celor de la AUR, care si ei cer demiterea lui Simonis dupa injuraturile cu Simion. Cand doi interlopi se taie cu sabiile si se impusca in cartier, toti oamenii normali din zona vor sa-i vada pe amandoi luati rapid cu duba, departe de casele lor. „Calea cea buna” indicata de Ciolacu pentru acesti doi indivizi ar trebui sa fie centura politicii sau inapoi in ghena de unde provin.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: