Categories: actualitate

Inventivitate ucraineana. Kievul a atacat Podul Crimeei cu o racheta antiaeriana S-200 transformata pentru lovituri la sol

Un atac ucrainean cu rachete a fost dejucat sambata asupra Podului Crimeei, o importanta infrastructura civila si militara care leaga Rusia de aceasta peninsula anexata, au anuntat autoritatile locale si armata rusa, transmite AFP.

Potrivit ministerului rus al Apararii, podul a fost atacat cu o racheta antiaeriana S-200 transformata pentru lovituri la sol.

„Racheta ucraineana a fost detectata la timp si interceptata in aer de sistemele de aparare antiaeriana rusesti. Nu au existat raniti sau pagube”, a adaugat ministerul pe Telegram.

Guvernatorul rus al peninsulei anexate Crimeea, Serghei Aksionov, a facut referire la doua rachete ucrainene, si nu una, care au fost doborate in apropierea stramtorii Kerci. „Podul Crimeei nu a fost avariat”, a indicat el pe Telegram.

Potrivit unui consilier al lui Aksionov, Oleg Kriutcikov, o perdea de fum a fost desfasurata de fortele speciale ca mijloc suplimentar de aparare, iar traficul pe pod „va fi reluat in scurt timp”.

Podul Crimeei, construit cu mari cheltuieli la ordinul presedintelui rus Vladimir Putin dupa anexarea peninsulei in 2014, a fost vizat de mai multe ori de atacuri ucrainene, aminteste Agerpres.

Cel mai recent atac, in luna iulie, a provocat pagube majore la sectiunea rutiera a podului, care serveste, de asemenea, la transportul de echipamente militare catre armata rusa care lupta in Ucraina.

Podul din beton, cu o lungime de 18 kilometri, inaugurat in 2018 de Vladimir Putin, este format din doua structuri paralele, una rezervata traficului rutier si cealalta traficului feroviar.

Presedintele rus a ordonat ca securitatea Podului Crimeei sa fie sporita dupa ultimul atac.

Teritoriul Crimeei in sine este, de asemenea, vizat in mod regulat de lovituri ucrainene. Rusia a anuntat ca a doborat 20 de drone care vizau peninsula in cursul noptii trecute.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

In cel mai pur stil bolsevic, Rusia va nationaliza o importanta companie producatoare de votca pe motiv de „implicare in activitati extremiste”

Autoritatile ruse au luat masuri pentru a confisca activele cu sediul in Rusia ale unui…

9 minute ago

Lui Elon Musk nu i-a placut ce i-a spus una dintre subalternele sale de la Tesla, asa ca a concediat-o, odata cu intregul departament al acesteia

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, pare decis, prin masurile controversate luate in ultimele saptamani,…

39 de minute ago

Medici la cutite: un pacient din Slobozia asteapta de zece zile sa fie operat, dar interventia se tot amana fiindca anestezistul si chirurgul sunt certati

Un pacient internat la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia asteapta de zece zile sa fie…

55 de minute ago

Finlanda va folosi militari rezervisti pentru paza granitei cu Rusia, in eventualitatea sosirii unor valuri bruste de migranti, incurajate de rusi

Finlanda planuieste sa isi schimbe regulile de recrutare pentru a permite rezervistilor sa ajute la…

O oră ago

Joe Biden si Donald Trump au convenit sa aiba doua dezbateri prezidentiale, in iunie si septembrie

Ultima data cand presedintele Biden sau fostul presedinte Donald Trump au participat la o dezbatere…

O oră ago

Din nou, mana lunga a Moscovei? Scriitorul care a incercat sa-l asasineze pe premierul slovac Fico este sustinator fervent al unui grup paramilitar pro-rus

Desi tentativa de asasinat comisa de scriitorul slovac Juraj Cintula asupra premierului Robert Fico a…

2 ore ago