externe

Investitie uriasa Microsoft in Indonezia, 840.000 de tineri vor fi instruiti pentru a lucra la dezvoltarea Inteligentei Artificiale

Microsoft a declarat marti ca va investi 1,7 miliarde de dolari in Indonezia in urmatorii patru ani pentru a construi o noua infrastructura cloud si AI. Anuntul a fost facut in contextul in care CEO-ul Satya Nadella s-a intalnit in aceeasi zi cu presedintele indonezian Joko Widodo, relateaza CNBC.

Microsoft a precizat ca fondurile vor merge, de asemenea, catre formarea a 840.000 de indonezieni in domeniul abilitatilor de inteligenta artificiala si sprijinirea comunitatii locale de dezvoltatori.

„Aceasta noua generatie de inteligenta artificiala remodeleaza modul in care oamenii traiesc si lucreaza peste tot, inclusiv in Indonezia”, a declarat Nadella, presedinte si CEO al Microsoft, intr-un comunicat.

„Investitiile pe care le anuntam astazi – care acopera infrastructura digitala, competentele si sprijinul pentru dezvoltatori – vor ajuta Indonezia sa prospere in aceasta noua era”, a mai spus Nadella.

Microsoft a mai spus ca va colabora cu guverne, organizatii si comunitati pentru a oferi oportunitati de calificare in domeniul IA pentru 2,5 milioane de persoane din statele membre ale Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est pana in 2025.

Indonezia doreste sa devina o tara dezvoltata, asa cum este prevazut in viziunea Golden Indonesia 2045, care are ca obiectiv transformarea tarii intr-o putere economica globala pana in 2045.

Investitia Microsoft ii va permite sa profite de cererea tot mai mare de servicii de cloud computing in Indonezia, precum si sa permita natiunii sa profite de oportunitatile economice si de productivitate care decurg din inteligenta artificiala, a declarat gigantul tehnologic.

Ministrul coordonator pentru Dezvoltare Umana si Cultura, Muhadjir Effendy, a declarat in ianuarie ca Indonezia se confrunta cu provocari uriase in ceea ce priveste nivelarea fortei de munca pentru a concura intr-o era tehnologica si globalizata.

Indonezia are o populatie in crestere, tanara si priceputa la tehnologie, generatia Z – cei nascuti intre 1997 si 2012 – reprezentand aproape 28% din populatie, adica 75,49 milioane de persoane. Numarul milenialilor, cei nascuti intre 1981 si 1996, a ajuns la 69,9 milioane de persoane, adica 25,9% din populatie.

Foto: Deposit Photos

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

DNA, nevoita sa dezminta minciunile AUR: Nicusor Dan nu este urmarit penal. „Atragem atentia asupra echilibrului in discursul public”

DNA a dezmintit, vineri seara, afirmatiile candidatului AUR la Primaria Capitalei, MIhai Enache, conform caruia…

58 de minute ago

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

3 ore ago

Ciolos: „Daca chiar aveti curaj, haideti sa ne vedem la o dezbatere cu capii de lista la alegerile europarlamentare”

Europarlamentarul Dacian Ciolos afirma ca partidele, cu exceptia REPER, ''isi ascund'' candidatii la alegerile pentru…

3 ore ago

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

6 ore ago