Iohannis a promulgat o lege importanta, CORUPTII nu-si mai pot salva investitiile

politica

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind valorificarea bunurilor confiscate.

Concret, cladirile confiscate in cadrul proceselor penale si intrate in administrarea privata a statului vor fi distribuite diverselor institutii, autoritati ori regii de interes national.

De intreaga operatiune se va ocupa Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, infiintata la finalul anului trecut.

Institutia va propune concret modul de folosire a imobilelor, iar decizia va fi semnata de Ministerul de Finante.

Sediul ANABI va fi in Hotelul Triumf, acolo unde se va muta si Directia Nationala Anticoruptie.

In aceasta vara, ministrul Justitiei Raluca Pruna declara ca primariile vor putea beneficia de imobilele confiscate pentru realizarea de programe sociale.

„Primariile, ca sa vorbesc de lucruri concrete, vor putea beneficia de imobile confiscate pentru realizarea de programe sociale. Pe de alta parte, vom avea nevoie si de ajutorul dumneavoastra, al primariilor, pentru realizarea unui inventar national al capacitatilor de stocare, pentru ca bun, sechestram niste bunuri mobile, dar trebuie sa le si putem stoca”, a declarat Raluca Pruna, ministrul Justitiei.

Cererea trebuie adresata Agentiei pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate, care nu va percepe niciun cost. Autoritatile locale vor trebui sa acopere insa cheltuielile de intretinere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: