Iohannis, alaturi de alti trei presedinti: „Trebuie sa pastram unitatea occidentala in fata noilor demersuri ale Rusiei de a ne diviza”

news

Tarile occidentale trebuie sa ramana unite in fata „noilor demersuri ale Rusiei de a ne diviza”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, in cadrul unei conferinte de presa comune cu presedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, presedintele Republicii Letonia, Egils Levits si presedintele Republicii Polone, Andrzej Duda.

„Razboiul brutal, ilegal si nejustificat al Rusiei impotriva Ucrainei ne-a confruntat pe noi toti cu mai multe provocari. Tarile noastre au fost sustinatori robusti ai Ucrainei si asa a fost intreaga comunitate euroatlantica. Un lucru este clar – trebuie sa pastram unitatea occidentala si solutia strategica in fata noilor demersuri ale Rusiei de a ne diviza, inclusiv tentativele de escaladare (a conflictului- n.r.), criza alimentara, santajul energetic si dezinformarea”, a afirmat seful statului roman, citat de Agerpres.

Presedintele Iohannis a participat la summitul dedicat intaririi Flancului Estic al NATO, sustinerii Ucrainei si Republicii Moldova.

Comentarii: