politica

Iohannis anunta ca se „angajeaza” in numele Romaniei sa „protejeze padurile” si „sa planteze paduri in zone noi”

Romania se angajeaza sa imbunatateasca sistemul de protectie a padurilor si sa planteze paduri in zone noi, afirma presedintele Klaus Iohannis.

„Protejarea padurilor si utilizarea durabila a terenurilor sunt esentiale pentru lupta impotriva schimbarilor climatice. Romania se angajeaza sa imbunatateasca sistemul de protectie a padurilor si sa planteze paduri in zone noi, in special in cele expuse desertificarii”, spune seful statului intr-un mesaj postat, marti, pe Twitter.

Presedintele arata ca Romania sustine Declaratia liderilor de la Glasgow privind padurile si utilizarea terenurilor.

„Trebuie sa lucram cu totii impreuna”, precizeaza Iohannis.

Un numar de 105 lideri mondiali au semnat Declaratia de la Glasgow. In acest document, liderii se angajeaza, intre altele, sa lucreze impreuna pentru a opri pierderea padurilor si degradarea terenurilor pana in 2030. De asemenea, liderii isi vor consolida eforturile pentru conservarea padurilor si a altor ecosisteme.

„Indemnam toti liderii sa isi uneasca fortele intr-o tranzitie de utilizare durabila a terenurilor. Acest lucru este esential pentru indeplinirea obiectivelor Acordului de la Paris, inclusiv reducerea vulnerabilitatii la impactul schimbarilor climatice si mentinerea cresterii temperaturii medii globale cu mult sub 2°C si continuarea eforturilor de limitare a acesteia la 1,5°C”, se mai arata in document.

Presedintele Klaus Iohannis participa luni si marti la Summitul liderilor mondiali in cadrul Conferintei Partilor Conventiei Cadru a Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice (COP26), care are loc la Glasgow.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

5 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

7 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

7 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

7 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

7 ore ago