Iohannis anunta de la Bruxelles ca penalii nu au nicio sansa sa impuna modificarile la legile justitiei: „Pentru asta eu ma agit destul de mult, se vede, nu se vede, e partea a doua”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles, unde a avut intalniri cu liderii Comisiei Europene, ca este „optimist” in privinta anihilarii modificarilor aduse de coalitia PSD-ALDE la legile justitiei. „Procesul este la jumatate”, a mentionat Iohannis, spunand ca se agita „destul de mult”.

„Cred ca avem o problema majora cu legile justitiei si cu Codurile. Insa aceasta problema trebuie sa o rezolvam in Romania. Solutia e la noi si de aceea am insistat sa avem solutii legislative care satisfac si nevoile sistemului de acasa si criteriile general valabile, valorile europene. Sunt optimist in ce priveste parcursul final, acum suntem intr-o faza intermediara. A doua lege a fost trimisa inapoi, acest proces va mai dura o vreme. Asteptarea mea e ca la final sa avem legi care sa tina cont de deciciziile CCR si care intaresc independenta justitiei. Pentru asta eu ma agit destul de mult, se vede, nu se vede, e partea a doua.

Aceste lucruri se stiu si aici si nu pornesc de la premisa ca modificarea legilor va duce la complicarea iesirii din MCV sau a dosarului Schengen. De aceea, si de obicei nu fac acest lucru, am avut declaratii in timpul procesului legislativ, am incercat sa explic de ce e nevoie ca Romania sa garanteze independenta justitiei Dar sunt optimist si vom reusi”, a declarat Iohannis la Bruxelles, alaturi de presedintele Comisiei Europene.

„Suntem in etapa in care CCR trebuie sa se pronunte. La mine nu au ajuns, cand o sa ajunga atunci o sa scriu o scrisoare CCR sau Parlamentului, sunt mai multe variante pe care le am. Procesul este la jumatate”, a adaugat Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: