Iohannis anunta inarmarea consistenta a Romaniei: „Incepand cu anul viitor, bugetul alocat Armatei va fi de 2,5%”

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca incepand cu anul viitor bugetul alocat Armatei va fi de 2,5%, aratand ca acest plan va fi unul pe cel putin zece ani, iar o parte semnificativa va fi pentru investitii.

„Discutiile politice au avut loc. Toata lumea a fost de acord ca este nevoie de bani mai multi pentru a garanta securitatea Romaniei si pentru a garanta modernizarea Armatei. Am decis impreuna si aceasta discutie – va amintiti probabil – a pornit din CSAT sa alocam 2,5% din PIB pentru Aparare, acest lucru se va intampla incepand cu bugetul urmator, pe anul 2023 si cu siguranta vorbim aici despre un plan care va dura cel putin zece ani, fiindca aceste actiuni de modernizare, de dotare, de pregatire superioara a militarilor nu se intampla intr-un an sau doi.

Este vorba de asa-numite programe multianuale si aici vrem sa schimbam lucrurile si nu doar sa alocam 2,5% din PIB pentru Aparare, ci o parte semnificativa din aceasta suma sa fie alocata pentru investitii, pentru dotarea propriu-zisa”, a spus seful statului, inaintea participarii la Summitul NATO de la Madrid.

Presedintele Klaus Iohannis participa miercuri si joi la Summitul NATO de la Madrid. Marti, seful statului a participat la dineul de gala oferit de Regele Felipe al VI-lea si Regina Letizia in onoarea sefilor de stat si de guvern care participa la Summitul Aliantei.

Mai mult despre:

Comentarii: