news

Iohannis anunta „militarizarea spitalului din Suceava”: „Trebuie sa se introduca proceduri militare”

Presedintele Klaus Iohannis are, joi, o videoconferinta cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, si reprezentanti ai institutiilor locale cu privire la situatia epidemiologica din judet.

„Trebuie sa se introduca proceduri militare, militarizarea spitalului, pentru a se reveni rapid la normalitate.

In acest moment in spital au fost deja livrate 5.000 de combinezoane, 20.000 de masti de protectie, de manusi, inclusiv medicamente specifice pentru bolnavii de COVID-19. Procedurile trebuie actualizate, trebuie sa se faca o dezinfectie in spital si in oras, pentru asta va veni o echipa speciala din Dorohoi.

Este nevoie de testarea urgenta a personalului medical. Este nevoie de inca un aparat de testare care va fi pus la dispozitie in timpul cel mai scurt.

Ma adresez in mod special medicilor, reveniti va rog la serviciu, preluati bolnavii, respectati procedurile, Ne bazam pe voi”, a declarat Iohannis in debutul videoconferintei.

Presedintele Klaus Iohannis a mai declarat, joi, ca spitalul din Suceava trebuie repus urgent in functiune si dezinfectat, iar personalul medical sa primeasca materialele necesare.

„Ceea ce trebuie noi sa facem acum este sa repunem urgent in functiune spitalul din Suceava. (…) Este nevoie ca spitalul sa fie dotat cu tot ce este necesar, in asa fel incat personalul medical, medicii, sa fie protejati”, a spus seful statului

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Recent Posts

Nicusor Dan continua sa o ignore pe Firea: „Eu concurez direct cu Piedone, nu se va retrage”. Cum explica succesul lui Piedone in randul bucurestenilor

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu pentru Prima TV ca sunt doua explicatii…

O oră ago

Conflict intre romi si militari ucraineni in Transcarpatia. Cand militarii au deschis focul, agresorii au luat-o imediat la fuga – Video

Joi noapte a avut loc o ciocnire intre romi si militari ucraineni in regiunea Transcarpatia…

2 ore ago

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

3 ore ago

Nicusor Dan locuieste cu chirie in Bucuresti. Sotia, din Vaslui, vrea sa aiba casa lor, insa „n-am avut nici bani, nici timp sa cautam o casa”

Primarul general Nicusor Dan, care locuieste cu chirie in Bucuresti, sustine ca nu are ca…

O oră ago

Locuri de lux pe zborurile de linie. Capsula cu 2 locuri pentru „o priveliste captivanta asupra mediului extern al aeronavei in timpul zborului”

O firma privata de inginerie aerospatiala, Windspeed Technologies, a proiectat o capsula de sticla, cu…

2 ore ago