Iohannis anunta o interventie dura in PNL in legatura cu penalii Alexe si Mihai Chirica: „O sa am o discutie”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti seara, intr-o conferinta de presa ca va avea „o discutie” cu liderii PNL in cazul acuzatiilor penale la adresa lui Costel Alexe si Mihai Chirica.

„Procurorii au inceput cercetarea penala fata de liberalul Costel Alexe pentru spaga. Azi a venit randul primarului PNL Iasi. Dinspre PNL e tacere totala. Unde sunt criteriile de integritate? Nu e prea mult pentru PNL sa tina doi penali?”, a fost intrebat Iohannis.

„Ar fi cazul sa reactioneze politic si PNL, daca nu o va face in urmatoarele zile, voi avea o discutie pe aceasta speta”, a raspuns Iohannis.

„Partidul v-a ignorat in legatura cu Alexe. Mai conteaza vocea dvs. in PNL?”, a insistat jurnalistul.

„Vom vedea”, a punctat presedintele.

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT intr-un caz de inselaciune cu un teren al primariei.

Potrivit unor surse judiciare, Mihai Chirica are calitatea de inculpat.

Totodata, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, acum city manager, se afla sub control judiciar.

Patru persoane au fost retinute in acest dosar – un notar, un functionar public, fostul arhitect sef din Primaria Iasi, Alexandru Mustiata, si Claudiu Asimionesei – patronul publicatiei „Buna Ziua Iasi”.

Alte sapte persoane sunt cercetate sub control judiciar, printre care doi notari, un avocat si fostul viceprimar Gabriel Harabagiu.

Procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Iasi au efectuat, luni, 24 de perchezitii domiciliare in Iasi si Bucuresti, intr-un dosar de inselaciune cu un teren ce apartine Primariei Iasi, in care sunt implicati avocati, notari si functionari publici.

Descinderile au vizat destructurarea unei grupari specializate in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual, instigare la infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual, abuz in serviciu si omisiunea sesizarii.

In cauza s-a retinut faptul ca, in cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infractional organizat in vederea obtinerii, in mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul Primariei Iasi, pe care au construit un bloc de locuinte, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de un teren aflat in zona centrala a municipiului Iasi, care ar fi fost cedat de administratia locala familiei Asimionesei, cu obligatia construirii unei cladiri – pensiune si sediu de birouri. Familia Asimionesei, care detine publicatia „Buna Ziua Iasi”, ar fi construit insa pe acel teren un bloc de locuinte.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: