Iohannis anunta sfarsitul guvernarii Dragnea-Dancila, seful PSD spumega: „Incalificabil din partea unui sef de stat”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la reuniunea Asociatiei Municipiilor din Romania, ca tara noastra nu este pregatita pentru a prelua presedintia Consiliului UE si ca Guvernul Dancila – Dragnea, pe care l-a numit un „accident al democratiei”, trebuie inlocuit. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, luni, afirmatia presedintelui Klaus Iohannis spunand ca sunt ”numai minciuni”. ”Fiecare cu obsesiile lui. Klaus Iohannis are aceste obsesii din noaptea alegerilor din decembrie 2016”, a afirmat Dragnea, completand ca declaratiile presedintelui sunt ”incalificabile” si aduc deservicii Romaniei.

„In fine, trebuie sa mentionez o mare ingrijorare pe care o am, pe care sper ca o aveti, cu toate ca nu va priveste direct. Este vorba de anul 2019. Stiti bine ca, de la 1 ianuarie 2019, Romania va prelua Presedintia Consiliului Uniunii Europene, o pozitie extrem de importanta, o pozitie extrem de onoranta, o pozitie extrem de solicitanta, mai ales pentru Guvern. Parerea mea este ca nu suntem pregatiti pentru asa ceva.

Acum cateva saptamani, am fost intrebat de jurnalisti si am spus ca vom face fata rezonabil, dar numai ca intre timp lucrurile au luat-o razna. La Guvern nu se mai inteleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoanele care ar trebui sa se ocupe de chestiunile europene pleaca sau sunt demisi, si in acest fel ne trezim in ceasul al 12-lea total, total nepregatiti. Si cred ca, din pacate, si acum, in ultimul moment, necesitatea politica este inlocuirea acestui accident al democratiei romanesti care este Guvernul Dragnea-Dancila. Nu exista nicio perspectiva de buna guvernare. Nu exista nicio perspectiva de buna implicare in afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave”, a declarat seful statului, citat de news.ro.

Reactia lui Dragnea

”Fiecare cu obsesiile lui. Klaus Iohannis are aceste obsesii din noaptea alegerilor din decembrie 2016”, a spus, luni, Liviu Dragnea, intrebat ce parere are despre afirmatia presedintelui Iohannis ca Romania nu este pregatita pentru a prelua presedintia Consiliului UE

Liderul PSD a completat: ”Sunt deja din ce in ce mai multi romani are nu se mai lasa pacaliti de minciunile lui Iohannis. De doi ani de zile ne-a tot mintit, nu pe noi, a tot spus ca nu sunt bani de pensii, ca nu se pot acorda facilitati fiscale in acelasi timp cu cresteri de pensii si cu cresteri de salarii, ca nu o sa ne incadram in deficitul de 3 la suta. Numai minciuni”.

Dragnea sustine ca Guvernul este pregatit sa preia presedintia Consiliului UE si sa o transforme in succes.

”Din puntul de vedere al Guvernului, confirmat si de secretarul general al CE, Guvernul este pregatit sa gestioneze cu succes presedintia CE. Ceea ce face in schimb Klaus Iohannis, si nu numai el, aduce, deservicii majore acestei tari, ca incearca sa induca ideea ca Guvernul din tara lui nu este pregatit, neavand niciun fel de proba, de dovada in sensul acesta”, a mai spus Dragnea.

Liderul social-democrat afirma ca ”este incalificabil din partea unui sef de stat” sa faca astfel de declaratii.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: