„Iohannis are instrumentele necesare pentru a opri aceste legi ale justitiei”. Explicatie pentru pozitia calma a presedintelui in fata asaltului PSD-ALDE

politica

Presedintele Klaus Iohannis nu avea de ce sa intervina intr-o chestiune care nu avea o forma finala, a explicat la RFI deputatul PNL Cezar Preda.

Cezar Preda spune ca situatia din Parlament este fara predecent. „Eu am o experienta de 14 ani in Parlament. Eu asa ceva n-am vazut niciodata. De un an de zile, Parlamentul nu legifereaza, Parlamentul a devenit avocatul domnului Dragnea”.

In opinia deputatului PNL, „domnul presedinte Iohannis nu iese din formatul pe care l-a prezentat romanilor. Domnia sa nu este un tip vocal, un jucator, care joaca fara minge. E un om care asteapta sa vada exact ceea ce se definitiveaza in Parlament, domnia sa are instrumentele necesare pentru a opri aceste legi. Eu sunt ferm convins ca presedintele va utiliza toate caile constitutionale pe care le are de a nu promulga o legislatie care face rau Romaniei”.

Intrebat daca nu se simtea nevoia unei prezente mai active a presedintelui pe tema legilor justitiei, Cezar Preda a raspuns: „Eu cred ca presedintele Romaniei, parerea mea personala, nu avea de ce sa intervina intr-o chestiune care nu avea o forma finala. Sa stiti ca si Comisia de la Venetia poate fi sesizata cand un act normativ e gata, nu in suspectarea unor modificari care nu sunt asa cum trebuie. Deci n-ai cum sa intervii pe o chestiune care se lucreaza, se dezbate, se amendeaza. Presedintele nu are cum sa spuna un punct de vedere oficial, decat dupa ce aceasta legislatie e finala, pentru ca altfel se spune ca a intervenit in procesul legislativ si asa ceva nu cred ca face un presedinte”.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri intr-o intalnire informala cu presa ca Romania risca sanctiuni din partea Bruxellesului, dupa modelul Poloniei, din cauza modificarilor aduse legilor justitiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: