Iohannis, atacat de un fost ministru: Nu e bine sa va ostilizati oamenii destepti si sa va inconjurati de loaze

politica

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu se considera jignit de discursul presedintelui Klaus Iohannis, sustinut la debutul noului an scolar, in care a spus ca reformele din eucatie au stat mai degraba sub deviza „un pas inainte si doi inapoi” si ca avem si o meteahna, „reformita”.

Funeriu sustine ca modernizarea sistemului de invatamant a avut loc in perioada 2009 – 2012, dar a fost „masacrata” de PSD, solicitandu-i presedintelui sa faca distinctia aceasta, altfel va considera ca pune semnul egal intre ce a facut el ca ministru al Educatiei si „mafiile pesediste”.

„Domnule presedinte Iohannis: ma simt jignit de discursul dumneavoastra prin care bagati toate schimbarile din educatie sub umbrela bolii pe care o numiti ‘reformita’. Domnule presedinte, realitatea e alta si daca in patru ani nimeni nu v-a spus-o, o spun eu acum, cu tot respectul: a existat o modernizare de mare calitate, cu efecte masurabile (de exemplu singura crestere spectaculoasa la rezultatele PISA a fost observata fix atunci)”, a scris Daniel Funeriu pe contul sau de Facebook.

El spune ca modernizarea a avut loc in perioada 2009 – 2012, iar masura a fost „masacrata” de PSD si ii cere presedintelui sa faca distinctia aceasta, altfel va considera ca pune semnul egal intre ce a facut el ca ministru al Educatiei si „mafiile pesediste”.

„Acea modernizare (2009-2012) a fost proiectata prin Raportul Comisiei Prezidentiale (facut sub conducerea lui Mircea Miclea intr-un an!) si realizata prin Legea educatiei nr. 1/2011 derivata din raport, data in mandatul meu. Modernizarea aceea, fara precedent, a fost masacrata de PSD din 2012 incoace. Asadar, domnule presedinte, va invit cu tot respectul sa faceti aceasta distinctie, altminteri voi considera ca dumneavoastra puneti semnul egal intre mine si mafiile pesediste. Nu e corect si, in general, nu e bine sa va ostilizati oamenii destepti care va sprijina. PS: sa fie clar si sa nu gresim tinta: Iohannis e partea buna a lucrurilor. Mafioti sunt pesedistii. Dar daca dl presedinte vrea sa-i invinga, mai bine sa se inconjoare de tipi buni si tari, nu de loaze. Sau macar sa nu ne deranjeze”, se mai arata in mesajul lui Funeriu, citat de News.ro.

Ulterior, acesta a revenit cu un alt mesaj, afirmand ca: „Totusi, dl presedinte are dreptate: e adevarat ca si eu am bulversat ceva in educatie. Mafiile educationale”.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la deschiderea noului an scolar de la Colegiul National ”Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, ca, dupa Marea Unire de la 1918, autoritatile si oamenii de cultura s-au mobilizat pentru a organiza un sistem educational adecvat, dar in ultimii ani, reformele au stat mai degraba sub deviza „un pas inainte si doi inapoi”, spunand ca avem si o meteahna, „reformita”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: