Iohannis, atentie speciala pentru Diaspora in discursul sustinut in fata Parlamentului. Misiune pentru parlamentari: „Sporirea considerabila a numarului reprezentantilor legitimi ai romanilor de peste hotare”

politica

Presedintele Klaus Iohannis le-a cerut parlamentarilor, intr-un discurs sustinut in cadrul sedintei solemne comune a Senatului si Camerei Deputatilor consacrata celebrarii Zilei Nationale a Romaniei, „sporirea considerabila a numarului reprezentantilor legitimi ai romanilor de peste hotare”.

„De la tribuna celui mai reprezentativ for al democratiei, tin sa transmit astazi un gand bun si acelor romani pe care viata si istoria i-au risipit in patru zari, dincolo de granite, dar care au dovedit, prin participarea uluitoare ca numar si optiune, ca sunt parte integranta a natiunii noastre.

Diaspora noastra ramane nu doar cu gandul, dar si cu fapta, puternic ancorata in viata societatii romanesti. Acest devotament fata de tara trebuie recunoscut si in mod institutional – de exemplu, prin sporirea considerabila a numarului reprezentantilor legitimi ai romanilor de peste hotare”, a spus Iohannis.

„Romania trebuie sa devina tara in care cei plecati sa-si doreasca sa revina, iar romanii de aici sa dispuna de toate resursele necesare pentru implinirea aspiratiilor”, a mai adaugat presedintele.

Mai mult despre:

Comentarii: