Iohannis, atitudine ironica fata de scandalul declansat de Liviu Dragnea cu seful SPP. Comentariu sec al presedintelui

politica

Presedintele Klaus Iohannis a refuzat, miercuri, sa comenteze prea mult decizia premierului Dancila si a ministrilor de a renunta la protectia oferita de SPP.

„Nu stiu, nu m-a peocupat, mi se pare o non-problema”, a mentionat Iohannis, la Bruxelles.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat miercuri ca premierul Viorica Dancila a informat-o marti dimineata ca renunta la serviciile Serviciului de Paza si Protectie, iar ca masura punctuala s-a asigurat deplasarea acesteia la Palatul Victoria cu un echipaj de la Jandarmerie, dar a precizat ca acest lucru nu inseamna ca Jandarmeria a preluat atributiile SPP.

„Premierul m-a informat marti dimineata ca renunta la serviciile SPP. In aceasta situatie absolut particulara, intr-un moment particular, ca masura punctuala s-a asigurat deplasarea premierului la Palatul Victoria, deci la locul de munca, cu un echipaj de la Jandarmerie. Nu a preluat Jandarmeria ca si cadru general atributiile SPP, nimeni nu inlocuieste SPP. Pana cand se va lua o decizie, si decizia ii apartine in exclusivitate premierului, premierul a comunicat azi in mod oficial ca renunta la acest pachet de securitate specializata oferit de SPP, pana atunci sa nu facem un caz din lucrul acesta”, a precizat Dan, la Palatul Parlamentului.

Intrebata daca si ea a renuntat la SPP, Carmen Dan a raspuns afirmativ.

„Eu am renuntat din primul moment al preluarii mandatului initial, nu am solicitat si nici nu am beneficiat de paza SPP. De ce? Pentru ca eu consider ca in calitate de demnitar nu este necesara aceasta protectie. Suntem oameni normali. Informatiile clasificate se vehiculeaza in spatiul profesional, nici in masina SPP, nici in prezenta SPP. Toti membrii Cabinetului stiu cum se vehiculeaza informatiile clasificate”, a explicat ministrul de Interne.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: