Categories: actualitate

Iohannis decide in aceasta seara cine vor fi noii ministri. Ciuca si Citu se intalnesc cu presedintele la Vila Lac

Premierul desemnat Nicolae Ciuca si membrii conducerii PNL se vor intalni, astazi, la ora 20.00, la Vila Lac, cu presedintele Klas Iohannis, pentru concluziile negocierilor formarii Guvernului, au declarat surse liberale pentru News.ro. Sambata, premierul desemnat trebuie sa vina in Parlament cu programul de guvernare si cu lista Guvernului.

Nicolae Ciuca a avut la dispozitie 10 zile pentru a strange o majoritate in Parlament, care sa ii voteze Guvernul, el avand discutii atat cu USR cat si cu PSD.

Liberalii spun ca mandatul a ramas acelasi, un guvern minoritar, PNL-UDMR, care trebuie sa fie sustinut de parlamentarii de la toate partidele in Parlament, pentru ca PNL deja a facut o concesie renuntand la varianta Florin Citu premier.

Premierul desemnat, Nicolae Ciuca a transmis chiar si un apel de armistitiu politic catre toate partidele din Parlament, fara vreun succes.

USR vrea refacerea coalitiei de guvernare, cu aceeasi structura a Guvernului dar cu conditii clare privind relatia dintre parteneri, in timp ce PSD a anuntat, astazi, prin vocea lui Marcel Ciolacu, ca romanii incep sa isi piarda rabdarea si este nevoie sa se ajunga la o solutie.

Ciolacu a spus ca PSD nu este impotriva unui guvern de tehnocrati, cu mandat limitat, pana la primavara.

Liberalii pregatesc un Cabinet minoritar, cu ministri doar de la PNL si UDMR si ar da Ministerul Fondurilor Europene UDMR-ului, la solicitarea acestui partid.

Pe langa actualii ministri, Raluca Turcan, Virgil Popescu, Sorin Cimpeanu, Bogdan Aurescu si Lucian Bode, la ministerul Agriculturii ar putea fi propus Daniel Constantin. In Guvern mai sunt vehiculate nume precum Nicoleta Pauliuc (Aparare), Iulia Scintei si Catalin Predoiu (Justitie), Cristian Busoi si Robert Sighiartau (Transporturi).

Calculele din Parlament arata ca PNL si UDMR, impreuna cu minoritatile, strang impreuna doar 178 de voturi, pentru investirea Guvernului fiind necesare 234 de voturi.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

13 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

13 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

13 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

4 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

13 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

13 ore ago