Iohannis, declaratii despre Ponta intr-un interviu pentru Financial Times: „Este INACCEPTABIL”

news

Presedintele Klaus Iohannis spune, intr-un interviu acordat Financial Times, ca premierul Victor Ponta trebuie sa demisioneze, pentru ca este inacceptabil ca intr-o tara europeana un prim-ministru sa fie acuzat de fapte ilegale.

Klaus Iohannis a acordat un interviu publicatiei Financial Times in care vorbeste si despre lupta anticoruptie din Romania. Referindu-se la situatia premierului Victor Ponta, cercetat pentru trei infractiuni, presedintele a spus ca acesta ar trebui sa demisioneze.

„Cea mai buna cale este sa demisioneze”, afirma presedintele, in interviul publicat in editia electronica de marti a publicatiei.

„Daca nu este vinovat, asa cum sustine, atunci nu este nicio problema… dar este inacceptabil pentru o tara europeana ca premierul sa fie acuzat de procurori de fapte ilegale”, a adaugat el, citat de Mediafax.

Financial Times scrie ca in primul sau interviu notabil in limba engleza, in calitate de presedinte, Iohannis afirma ca dorinta sa de a curata politica romaneasca ramane. „Multi se asteapta la schimbari rapide, care, evident, nu se vor intampla imediat”, declara presedintele.

„Nu e alta cale, nu se poate lupta impotriva coruptiei cu manusi albe”, declara Iohannis. „Va dura cat timp va fi necesar”, adauga presedintele, in interviul aparut in editia electronica de marti a publicatiei Financial Times.

Publicatia noteaza ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au obtinut anul trecut peste 1.000 de condamnari si au inculpat alti 1.100 de suspecti. Peste 90 la suta dintre cei inculpati au fost condamnati, o performanta laudata drept exemplara de sustinatorii institutiei si care ii deranjeaza pe criticii sai.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: