Iohannis dezvaluie revoltat de la Berlin ce a negociat PSD cu UDMR: „Atrag atentia PSD-ului, asa ceva nu trebuie sa se negocieze”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti seara, la Berlin ca „nu trebuie sa se negocieze autonomie pe criterii etnice”. Iohannis dezvaluie astfel ce intentiona PSD sa ofere UDMR pentru a obtine voturi in favoarea motiunii de cenzura.

„Este natural sa existe astfel de negocieri si chiar daca sunt in aceste zile in Berlin am fost in permanenta informat, si nu e cazul sa apara impresia ca nu stiu ce se petrece in tara. Aceste negocieri in principiu sunt normale. Insa daca ati adus vorba de negocieri stiu ca unele au inceput, pe urma au intrat in sincope. Vreau si pe aceasta cale sa solicit PSD-ului sa-si rezolve problema pe care singur a creat-o. In acelasi timp, atrag atentia PSD-ului sa nu introduca in pachetul de negociere chestiuni care nu trebuie negociate. De exemplu, ma gandesc ca nu trebuie sa se negocieze cu aceasta ocazie vreun fel de autonomie pe criterii etnice. Sunt chestiuni care in Romania nu sunt dorite, sunt chestiuni care nu trebuie negociate sub presiunea unei situatii deosebite”, a declarat Iohannis.

Intrebat de partea carei tabere se afla, Grindeanu sau Dragnea, Iohannis a raspuns: „Eu vreau sa se rezolve criza in asa fel incat sa terminam repede, sa reintram intr-o zona de stabilitate si facem tot ce trebuie sa facem ca sa ducem Romania inainte. Am mentionat si astazi si ieri si o sa continui si in zilele urmatoare — situatia foarte buna economica a Romaniei, faptul ca suntem vazuti ca si parteneri seriosi, de incredere si toate aceste lucruri in niciun caz nu trebuie sa le punem sub semnul intrebarii sau sa dam impresia ca din cauza unor dispute in interiorul partidului majoritar Romania intra intr-o instabilitate. Deci, ceea ce-mi doresc eu pentru Romania este o terminare urgenta a crizei si reluarea normalitatii”.

„Sunt in continuare de parere ca premier in Romania poate sa fie numai o persoana integra. Nu am deloc de gand sa fac rabat de la criteriile pe care le tot enunt din toamna anului trecut”, a mai spus Iohannis, referitor la viitorul premier.

Iohannis a adaugat ca nu exista „premisele unui blocaj politic indelungat”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: