politica

Iohannis, discutii despre PNRR la Consiliul European: „Trebuie proceduri suple si rapide de evaluare, care sa asigure un acces facil si rapid al statelor la fondurile alocate”

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat, la Consiliul European, importanta unor proceduri suple si rapide de evaluare a Planurilor Nationale de Redresare si Rezilienta, care sa asigure un acces facil si rapid al statelor la fondurile alocate, potrivit Administratiei Prezidentiale.

„Presedintele Klaus Iohannis a reiterat importanta si contributia deosebita a instrumentelor financiare aferente Cadrului Financiar Multianual 2021-2027 si Instrumentului de Redresare/ Next Generation EU in sprijinirea eforturilor statelor membre de diminuare a efectelor adverse ale pandemiei. In context, presedintele Romaniei a subliniat importanta unor proceduri suple si rapide de evaluare a Planurilor Nationale de Redresare si Rezilienta, care sa asigure un acces facil si rapid al statelor la fondurile alocate”, a informat Administratia Prezidentiala.

Administratia Prezidentiala arata ca, in ceea ce priveste procesul de redresare economica, discutiile liderilor au vizat stadiul implementarii Planului European de Redresare, context in care sefii de stat si de guvern au salutat intrarea in vigoare la timp a Deciziei privind resursele proprii, incurajand continuarea procedurilor de aprobare a Planurilor Nationale de Redresare si Rezilienta si subliniind importanta unui proces de implementare rapid.

De asemenea, liderii europeni au salutat tintele asumate la nivel UE prin Planul de actiune vizand Pilonul european al drepturilor sociale, exprimand, totodata, asteptarea privind inregistrarea de progrese in materie de reforma a sistemului global de impozitare pe baze consensuale in cadrul conferit de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Presedintele Klaus Iohannis a participat, joi si vineri, la reuniunea Consiliului European si la Summitul Euro in format extins.

Principalele subiecte aflate pe agenda Consiliului European au vizat gestionarea pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economica, problematica migratiei, relatiile Uniunii Europene (UE) cu Turcia, relatiile UE cu Federatia Rusa, precum si alte aspecte de actualitate ale agendei externe a Uniunii. In urma discutiilor liderilor europeni, au fost adoptate concluzii. Un alt subiect discutat a fost cel legat de recentele evolutii din Ungaria referitoare la Legea privind adoptarea unui curs de actiune mai ferm impotriva persoanelor care comit infractiunea de pedofilie si amendarea anumitor legi pentru protectia copiilor. De asemenea, in marja reuniunii Consiliului European, a avut loc un dejun de lucru cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, pe tema provocarilor la nivel global.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Din nou, mana lunga a Moscovei? Scriitorul care a incercat sa-l asasineze pe premierul slovac Fico este sustinator fervent al unui grup paramilitar pro-rus

Desi tentativa de asasinat comisa de scriitorul slovac Juraj Cintula asupra premierului Robert Fico a…

11 minute ago

La clinica Sanador din Bucuresti, pacientii cu bilet de trimitere sunt programati la RMN doar noaptea, ca… asiguratii

O investigatie PressOne a scos la iveala un tratament „special” pentru asigurati la clinica privata…

27 de minute ago

Vladimir Putin a sosit la Beijing, in prima sa calatorie in strainatate dupa ce a fost reales presedinte al Rusiei

Presedintele rus Vladimir Putin a sosit in capitala chineza Beijing, in prima sa vizita in…

41 de minute ago

Gruparea terorista Hezbollah a atacat cu drone nordul Israelului, drept represalii dupa uciderea unuia dintre comandantii sai militari

Gruparea siita libaneza Hezbollah a declarat miercuri ca a vizat intens tinte militare in nordul…

57 de minute ago

Judecatorul Varga Attila, membru al Curtii Constitutionale, a fost internat in stare grava la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti

Judecatorul Varga Attila de la Curtea Constitutionala a Romaniei a fost internat, miercuri, in stare…

O oră ago

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

9 ore ago