Iohannis, flancat de Orban si Citu. Citu era profund afectat, Orban a fost singurul care a vorbit cu Iohannis

politica

Presedintele Iohannis a ajuns la Congresul PNL la ora 11.00 fix, fiind asteptat in fata Romexpo de Ludovic Orban si Florin Citu.

In timp ce Iohannis era foarte zambitor, Citu parea foarte afectat si ingrijorat. Ludovic Orban a fost singurul care a incercat sa poarte o conversatie cu presedintele: „E o atmosfera vibranta”. Presedintele nu a raspuns.

In spatele presedintelui se inghesuia si Rares Bogdan.

Premierul Florin Citu, candidat la sefia PNL, a declarat sambata ca, dupa congres, Partidul National Liberal va iesi mai puternic si se va pregati in fiecare zi pentru a castiga alegerile din 2024.

„Astazi vom culege roadele acestei campanii, care a fost una dificila, e adevarat, dar una foarte buna pentru PNL, pentru ca dupa ziua de azi, asa cum am spus in fiecare colt din tara unde am fost, PNL sa fie mai unit, mai puternic. Si se va pregati in fiecare zi pentru a castiga alegerile din 2024. (…) PNL, veti vedea dupa ziua de astazi, o sa fie mai unit ca niciodata, iar ceea ce noi am promis am facut si veti vedea ca romanii, ca de fiecare data, unde am avut administratie liberala, vor vota din nou PNL in 2024”, a sustinut Florin Citu, inainte de Congresul PNL.

Intrebat cum vede faptul ca in zona Romexpo sunt si protestatari, care contesta evenimentul, el a raspuns: „Proteste avem si noi, in Opozitie si AUR si PSD si USR sunt in opozitie, asta face opozitia”.

„Asta face opozitia, va protesta intotdeauna. Nu am vazut cine sunt protestatarii, dar, bineinteles, in Romania noi sustinem dreptul la opinie si oricine poate avea dreptul la opinie”, a completat el.

Potrivit premierului, congresul PNL va fi o reuniune organizata „impecabil”, dupa aceleasi reguli si conditii precum cel din 2017.

„Totul va fi transparent”, a mai spus prim-ministrul.

Despre afirmatia contracandidatului sau, Ludovic Orban, ca el ar fi provocat actuala criza guvernamentala, Citu a precizat: „Aceasta criza guvernamentala a fost provocata de cei care au plecat de la guvernare, nu de mine sau de altcineva”. „Cei carora le-am spus intotdeauna sa vina inapoi, daca se dezic de AUR si de PSD. In momentul in care nu vor mai fi alaturi de AUR si PSD, vom putea sa facem guvernare impreuna cu ei”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: