Iohannis ia guvernul prin surprindere. Anunt in privinta bugetului intocmit de ministrii PSD

news

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca a promulgat Legea bugetului de stat si Legea asigurarilor sociale pe anul 2017.

„Am decis astazi si am facut-o deja — am promulgat bugetul de stat, cat si bugetul asigurarilor sociale. Tara are nevoie de buget si Guvernul care s-a angajat sa execute acest buget acum are posibilitatea sa dovedeasca cum va face acest lucru.

Asa cum am promis la inceputul saptamanii, am facut o analiza a bugetului si a bugetului de asigurari sociale. Aceasta analiza aprofundata a confirmat tot cea am spus si data trecuta: veniturile la buget sunt asa cum au spus unii, optimiste, eu spun supraapreciate, cheltuieli sunt prevazute in suma foarte mare, abordare hiperoptimista a bugetului se poate vedea, de exemplu, facand o comparatie intre veniturile la bugetul general consolidat de anul trecut si ce se prevede pe anul acesta, unde se constata o crestere de 14%, fara sa fie vreo explicatie cum se ajunge la aceasta crestere fenomenala. 14% este foarte mult pentru bugetul general consolidat. De asemenea, se confirma ca exista prevazute credite de angajament intr-o suma nemaivazuta de peste 50 de miliarde”, a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

„Am un mesaj simplu pentru guvern. In cursul acestui exercitiu bugetar cer 3 lucruri: responsabilitate, responsabilitate si responsabilitate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Reprezentantii guvernului si liderii PSD se asteptau ca presedintele sa refuze promulgarea si sa retrimita proiectul de buget Parlamentului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: