Categories: news

Iohannis ii apara pe Kovesi si Lazar. Pozitia oficiala a presedintelui in scandalul OUG13

Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat vineri ”foarte multumit” de procurorul general si procurorii sefi ai DNA si DIICOT. De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat ca nu crede ca va fi cineva care sa ceara demisia sau demiterea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Nu este prima data cand CCR constata ca a existat un conflict si aceste hotarari sunt foarte bune pentru a evita astfel de situatii pe viitor. In rest, nu cred ca trebuie luate masuri administrative. Trebuie luata ca atare decizia, studiata motivatia si aplicat tot ce scrie acolo. Sunt foarte multumit de activitatea procurorilor, procurorul general si procurorul de la DIICOT. Asta este opinia mea. Sincer, nu cred ca cineva va solicita asa ceva (demisia procurorilor Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar)”, a spus Iohannis, la Cotroceni.

Seful statului a adaugat ca nu pregateste un referendum referitor la continuarea luptei impotriva coruptiei.

„La momentul oportun, voi folosi acest demers pentru a clarifica lucrurile. Momentan, nu este un moment oportun!”, a completat Klaus Iohannis.

Intrebat daca posibila schimbare din functie a Laurei Codruta Kovesi l-ar putea convinge sa declanseze referendumul, presedintele crede ca inlocuirea sefei DNA nu se va produce. „Momentan, nu vad un astfel de moment”, a mai spus Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

O oră ago

Franta depaseste (din nou) Marea Britanie in cursa investitiilor straine, pe fondul incetinirii cresterii economice in Europa

Franta a ramas cea mai atractiva destinatie din Europa pentru investitiile straine directe in 2023,…

6 minute ago

UE anunta un pachet de ajutor de 1 miliard de euro pentru Liban, in incercarea de a reduce fluxul de refugiati sirieni

Uniunea Europeana va oferi Libanului un ajutor financiar de 1 miliard de euro pe o…

4 minute ago

„Oscarurile Washingtonului”. Iohannis va fi premiat in SUA pentru „conducerea exemplara a Romaniei si pentru rolul sau de lider transatlantic si european”

Consiliul Atlantic il va onora in acest an pe presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, cu…

58 de minute ago

Veste pentru Moscova. Lituania anunta ca batalionul american va ramane in tara pe termen nelimitat, nu pana la sfarsitul anului 2025

Ministrul lituanian al Apararii, Laurinas Kasciunas, a declarat ca batalionul militar american va ramane in…

46 de minute ago