Iohannis ii buseste pe PSD-isti: „Nu am niciun sprijin pentru iesiri populiste si afirmatii de televizor”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca sustine cota unica si propunerile Guvernului privind subventiile si sprijinul pentru cetatenii vulnerabili in privinta pretului energiei, subliniind ca nu sprijina „iesirile populiste si afirmatiile de televizor” referitoare la modificarile la Codul Fiscal.

„Din partea mea exista sustinere pentru cota unica, exista sustinere pentru Guvern, care poate sa calculeze foarte bine pana unde se poate intinde cu subventiile si cu sprijinul pentru cetatenii vulnerabili cand vine vorba de pretul energiei. Nu am niciun sprijin pentru iesiri populiste si afirmatii de televizor, cum ca se va face totul pentru ca intotdeauna sa fie extraordinar, de grozav, de bine.

Situatia nu se va ameliora peste noapte si cred ca abordarea Guvernului, care este una foarte sobra, serioasa si bazata pe calcule pe buget, este una care va avea sustinerea mea si am spus-o si pana acum, iar in ceea ce priveste discutia care acum cred ca nu mai este chiar oportuna despre tot felul de plafonari, taxe, impozite si asa mai departe legea spune ca aceste chestiuni trebuie lamurite pana pe 1 iulie pentru anul urmator. In fapt, chestiunile s-au cam terminat si ceea a anuntat premierul Ciuca si ce a calculat Guvernul mi se pare si posibil si de bun simt”, a spus seful statului, inaintea participarii la summitul NATO de la Madrid.

Declaratiile au fost facute in contextul in care PSD insista pentru impozitarea progresiva si pentru introducerea de noi taxe, pentru „marile averi”.

Presedintele Iohannis a fost intrebat cand s-ar putea finaliza discutiile din coalitie pe modificarile la Codul Fiscal si ce sustinere exista din partea sa.

Presedintele Klaus Iohannis participa miercuri si joi la summitul NATO de la Madrid. Marti, seful statului a participat la dineul de gala oferit de Regele Felipe al VI-lea si Regina Letizia in onoarea sefilor de stat si de guvern care participa la Summitul Aliantei.

Mai mult despre:

Comentarii: