Iohannis ii potoleste pe liderii Coalitiei: „Le cer guvernantilor mai putina patima politica si mai multa responsabilitate, mai putin orgoliu si mai multa colaborare”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca actuala coalitie de guvernare a trecut in aceste zile printr-un moment mai dificil, precizand ca nu trebuie sa tratam acest episod ca fiind altceva decat este. ”Liderii coalitiei au dat dovada de maturitate si responsabilitate”, a constatat presedintele, cerandu-le guvernantilor ”mai putine dispute si mai mult dialog”. Klaus Iohannis si-a incheiat declaratia cu o pledoarie pentru vaccinare: ”Haideti sa facem tot ce tine de fiecare dintre noi pentru a avea o vara cu cat mai putine restrictii!”.

”Coalitia de guvernare a trecut in aceste zile printr-un moment mai dificil. Orice alianta, in care lucreaza impreuna mai multe forte politice, se confrunta cu astfel de provocari. Nu trebuie sa tratam acest episod drept altceva decat este – o situatie in care Coalitia si Guvernul au avut de gestionat o provocare, iar raspunsul, dincolo de unele declaratii mai putin inspirate, a fost unul bun. Liderii Coalitiei au dat dovada de maturitate si responsabilitate si am incredere ca vor continua sa ramana la fel de uniti. Dialogul a fost cheia care a permis iesirea din impas, intr-un mod echilibrat”, a afirmat presedintele.

In opinia sa, prioritatea zero e acum lupta cu pandemia si salvarea vietii cat mai multor romani, iar acesta a fost si trebuie sa ramana obiectivul cel mai important al tuturor factorilor de decizie.
Iohannis a subliniat ca in tot acest tablou al gestionarii situatiei epidemiologice, Ministerul Sanatatii are un rol fundamental.

”Astept de la doamna ministru al Sanatatii multa responsabilitate si implicare. Este foarte important ca ministrul sa actioneze eficient si sa comunice constant, sa le explice romanilor care este situatia la zi, care sunt pasii de urmat si planul de masuri avut in vedere”, a declarat Klaus Iohannis.

El a amintit ca de mai bine de an facem cu totii eforturi pentru a diminua efectele negative ale unei crize sanitare fara precedent, iar greselile sunt inerente atunci cand se actioneaza sub presiune.

”Greselile sunt inerente atunci cand se actioneaza permanent sub presiune, insa, ca sa putem reusi, este absolut esential ca tot acest efort colectiv sa se bazeze pe o colaborare onesta si loiala, mai ales la nivelul structurilor de decizie. Munca in echipa ramane conditia esentiala pentru ca demersurile sa poata conduce la rezultate pozitive. Acum nu este momentul intensificarii disputelor sau al orgoliilor politice, de nicio parte”, a punctat Iohannis, argumentand ca votul primit de la cetateni ii obliga pe politicieni sa actioneze matur si responsabil

Iohannis a precizat ca in orice partid democratic si intr-o coalitie de guvernare exista opinii divergente pe temele mari.

”Acest lucru este nu doar firesc, ci este de dorit, pentru ca doar prin confruntari de idei pot fi gasite cele mai corecte si eficiente solutii pentru oameni. Insa aceste diferente de abordari nu trebuie sa ne abata niciun moment de la obiectivul esential, care este protejarea cetateanului. Asadar, le cer guvernantilor mai putine dispute si mai mult dialog, mai putina patima politica si mai multa responsabilitate, mai putin orgoliu si mai multa colaborare. Pe scurt, le cer sa aiba ca prioritate agenda cetateanului. Doar astfel, guvernantii se pot aseza la aceeasi masa, indiferent de opiniile initiale, pentru a gasi cele mai bune solutii care sa raspunda asteptarilor romanilor”, s-a adresat Iohannis coalitiei.

El a subliniat ca actuala majoritate este cea mai buna optiune pentru Romania.

”Avem obligatia sa gasim impreuna modalitatile pentru a livra reformele promise. Aceste reforme nu trebuie niciun moment abandonate, indiferent cine detine un portofoliu sau altul. Reformarea statului, intarirea sistemelor de sanatate si educatie, repornirea economiei prin proiecte care sa creeze noi locuri de munca, in special pentru cei afectati de pandemie, investitii in proiecte publice majore, toate acestea sunt marile teme in jurul carora este necesara coalizarea guvernantilor. Doar astfel putem construi Romania in urma acestei mari crize generate de pandemie”, a adaugat Iohannis.

Klaus Iohannis si-a incheiat declaratia cu o pledoarie pentru vaccinare.

”Avem deja modelul de succes al tarilor care au reusit sa atinga un nivel suficient de imunizare a populatiei si au inceput sa relaxeze din ce in ce mai mult masurile.

Suntem si noi tot mai aproape de acel moment in care vom putea sa revenim la normalitate, sa organizam concerte, spectacole, sa redeschidem industria ospitalitatii, iar romanii sa aiba o vara linistita, sa poata merge in siguranta in concediu in tara sau in strainatate. Singura conditie este continuarea vaccinarii la cote ridicate. Asta va indemn, dragi romani, folositi toate facilitatile, fie prin platforma de vaccinare, fie prin centrele mobile ori cele care vor fi organizate de companii, vaccinati-va! Haideti sa facem tot ce tine de fiecare dintre noi pentru a avea o vara cu cat mai putine restrictii, in care sa putem, in sfarsit, sa relaxam masurile de pana acum!”, a declarat presedintele.

Mai mult despre: ,

Comentarii: