Iohannis il impinge pe Ciolacu sa preia mandatul de premier: „Aceasta rotatie trebuie sa se desfasoare rapid, corect, cum se zice ‘sticla'”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, ca rotativa premierilor trebuie sa se desfasoare „rapid, corect, pe scurt, sticla”. 

”Nu am obiceiul sa spun inainte sa se intample anumite chestiuni si etape ce va fi dar cert este ca imediat dupa ce se initiaza procedura, adica imediat ce premierul isi depune mandatul, voi initia urmatorii pasi. Nu am niciun interes sa trag de timp si sa apara sincope si incertitudini. Aceasta rotatie trebuie sa se desfasoare rapid, corect, cum se zice ‘sticla’. Oamenii trebuie sa vada ca aici nu e rost de negocieri, de tras sfori, ci de o chestiune pe care coalitia si-a insusit-o de la inceput si se respecta”, a spus presedintele Klaus Iohannis.

„Calendarul initial al rotatiei sau al rocadei poate fi respectat. Vineri ar incepe procedura si in varianta optimala ea s-ar putea incheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus si celor din PNL. Le-am solicitat sa trateze negocierile din coalitie si cu grevistii cu toata seriozitatea. (…) Numai de instabilitate si de certuri politice nu avem nevoie. In esenta, toate aceste chestiuni pot fi rezolvate cu intelepciune”, a adaugat Iohannis.

”Aceasta rotatie trebuie sa se desfasoare, dupa parerea mea, rapid, corect, pe scurt, cum se spune, sticla”, a subliniat Iohannis.

”Oamenii trebuie sa vada ca aici nu e vorba de tras sfori, de negocieri, care se poarta prea tarziu, ci de o chestiune pe care si-a insusit-o coalitia de la bun inceput, se pune in practica si mergem mai departe. Asta este asteptarea mea”, a mai spus presedintele.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, care ar trebui sa preia functia de prim-ministru, a anuntat ca suspenda negocierile cu PNL in legatura cu rotativa pana se rezolva problemele cu greva profesorilor si cu pensiile speciale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: