Iohannis, intalnire cu Merkel: „Cetatenilor din Uniunea Europeana nu le-a mers NICIODATA asa de bine ca acum”

politica

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit cu cancelarul german Angela Merkel. Iohannis a evidentiat, in timpul discutiilor, ca „cetatenilor din Uniunea Europeana nu le-a mers niciodata asa de bine ca acum”. 

„Adevarul este ca cetatenilor europeni, cetatenilor din tarile care sunt in Uniunea Europeana, nu le-a mers niciodata asa de bine ca acum. Evident, avem probleme, sunt grupuri defavorizate. Sunt si la noi, incepe anul scolar, sunt comune unde scolile arata jalnic, sunt nenumarate probleme.

Dar, in ansamblu, Uniunea Europeana a insemnat un progres imens pentru cetatenii Uniunii Europene si aceste lucruri trebuie spuse. Pentru a putea continua, pentru a merge intr-o dezvoltare pozitiva este nevoie, printre altele, si de o crestere a transparentei si cresterea legitimitatii institutiilor europene”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat vineri, in intalnirea avuta la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel, ca Marea Britanie trebuie sa ramana un partener important.

„Legat de Brexit, am subliniat ca este foarte important sa nu se inceapa negocieri inainte de declansarea articolului 50 si ca aceste negocieri trebuie sa se poarte de catre Uniunea 27 cu Marea Britanie. Evident ca Marea Britanie trebuie sa ramana un partener important si pentru noi. Pentru mine, ca presedinte al Romaniei, exista acolo chestiuni specifice, care sunt importante si vor fi in miezul negocierilor noastre — de exemplu, soarta romanilor din Marea Britanie”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Seful statului roman a avut la Berlin o reuniune de lucru cu Angela Merkel, la care au participat si prim-ministrul belgian, Charles Michel, si prim-ministrul luxemburghez, Xavier Bettel.

„Aceasta intalnire face parte dintr-un mai amplu proces de consultare intre liderii europeni, o consultare care, cel putin in prima faza, vine sa pregateasca intalnirea informala de la Bratislava de saptamana viitoare. In realitate, este o serie de intalniri foarte bune, care, asa credem noi, vor permite sa ajungem chiar la o strategie pentru viitorul Uniunii Europene. Evident ca, pentru intalnirea de la Bratislava, ne-au concentrat discutiile in jurul Brexit-ului, in jurul migratiei, in jurul securitatii interne si externe, chestiuni care sunt nu doar in atentia liderilor, ci sunt chestiuni care preocupa pe toata lumea in Uniunea Europeana”, a precizat presedintele Iohannis, conform comunicatului citat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,

Comentarii: