Iohannis, interpelat de Tolontan in scandalul SRI-Hexi Pharma. Ce raspunde presedintele

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca, in opinia sa, Serviciul Roman de Informatii si-a facut „datoria” in scandalul dezinfectantilor din spitale, prin informarile pe care le-a transmis autoritatilor romane.

El a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, de jurnalistul Catalin Tolontan cum comenteaza informatia Comisiei pentru controlul activitatii SRI potrivit careia Serviciul ar fi transmis peste 500 de informari, in perioara 2011 – 2016, catre presedintii Romaniei, prim-ministri, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, ministrii Sanatatii, prefecti si presedinti de consilii judetene.

„Nu am avut niciun moment impresia ca SRI incearca sa acopere anumite nereguli”, a spus Iohannis.

Presedintele crede insa ca „anumiti demnitari nu au citit cu atentie aceste informari sau le-au ignorat cu buna stiinta”.

„Eu cred ca SRI si in acest caz si-a facut datoria, cand a avut semnale ca ceva nu functioneaza bine a sesizat dar unele autoritati nu si-au facut treaba foarte bine si daca au fost persoane care au incalcat legea procurorii trebuie sa ii gaseasca si sa ii aduca in fata legii”, a continuat acesta.

Klaus Iohannis a precizat insa ca la Administratia Prezidentiala nu a ajuns nicio informare legata de un producator concret de produse dezinfectante.

Intrebat pe ce se bazeaza atunci cand spune ca SRI si-a facut treaba, presedintele a raspuns: „Aceasta e experienta mea, ca SRI isi face treaba, si sunt anumite institutii care nu isi fac treaba. Eu vorbesc din proprie experienta”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: