Iohannis l-a facut fericit pe Schulz: „In sfarsit un presedinte cu care am vorbit in GERMANA”

politica

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a afirmat joi, dupa intalnirea avuta la Bruxelles cu presedintele Klaus Iohannis, ca in sfarsit a discutat, o ora intreaga, in limba germana, cu un sef de stat.

„Am avut deosebitul privilegiu de a discuta in sfarsit cu presedintele unui stat, o ora intreaga, in limba germana”, a spus Schulz.

El a precizat ca discutiile cu presedintele Klaus Iohannis au vizat ordinea de zi a Consiliului European, tematica refugiatilor, reformele din UE si propunerile pe care le va face Marea Britanie.

„Am discutat si despre situatia refugiatilor din Turcia si despre faptul ca este nevoie sa gasim o solutie pentru situatia din aceasta tara. Speram la o rezolvare pasnica a conflictului din Siria. Nu putem sa lasam lucrurile sa mearga asa cum sunt acum, iar in ceea ce priveste tarile vecine — Iordania, Libanul si Turcia — toate au nevoie de noi”, a adaugat Schulz.

„In chestiunea migratiei am fost de acord ca problema trebuie tratata in integralitate, nu pe parti, trebuie sa mergem in aceasta abordare la sursa, trebuie sa tratam problema acolo unde apare si sa colaboram cu tarile de unde vin refugiatii”, a spus Iohannis, dupa intalnirea de la Bruxelles cu presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz.

El a precizat ca in ceea ce priveste tarile de tranzit pentru imigranti, cum este Turcia, trebuie sa existe colaborare cu acestea pentru un control mai bun asupra miscarii refugiatilor.

Seful statului a aratat ca pentru el este prima vizita de lucru la PE si prima intalnire de acest fel cu presedintele Parlamentului European.

„Am apreciat rolul deosebit de pozitiv al dlui presedinte personal in foarte multe chestiuni si dosare complicate pentru UE”, a declarat Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis participa joi si vineri la Consiliul European de toamna, unde se discuta despre problema migratiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: