Iohannis le cere PNL-istilor si PSD-istilor sa intoarca legea prin care si-au marit salariile: „Nu mi se pare corect ca demnitarii sa fie primii care beneficiaza de cresteri salariale”

externe

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, cu privire la proiectul adoptat de Senat referitor la majorarea indemnizatiilor demnitarilor, ca nu i se pare corect ca acestia sa fie primii care beneficiaza de cresteri salariale.

„Acum cateva zile am spus ca in conditiile in care avem o inflatie destul de ridicata este rezonabil ca salariile si pensiile sa creasca, sigur, atat cat permite bugetul, dar nu mi se pare corect ca demnitarii sa fie primii care beneficiaza de astfel de cresteri salariale, puteam sa ramanem mai spre urma”, a spus presei seful statului.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 92 de voturi „pentru”, 22 „impotriva” si patru abtineri, un proiect legislativ prin care demnitarii si alesii locali urmeaza sa primeasca indemnizatii marite. Potrivit senatorilor UDMR Turos Lorand si Fejer-Laszlo Odon, autorii amendamentului admis la comisia de specialitate si adoptat in plen, scopul urmarit este de „eliminare a inechitatilor existente in acest moment”. Senatul este prima Camera legislativa sesizata cu acest proiect de lege.

Mai mult despre:

Comentarii: