Iohannis le cere profesorilor sa se intoarca in scoli: „Nu mai au pentru ce sa faca greva. Cum indrazneste cineva sa puna in dificultate examenele nationale? Guvernul le-a dat tot ce au cerut”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca greva a durat „un pic mult” si spera ca dascalii sa se intoarca de marti la scoala, mentionand ca Guvernul le-a dat tot ce au cerut.

„Greva a durat un pic mult si se pune intrebarea cine negociaza pentru dascali, fiindca liderii de sindicat tot vin si tot pleaca. Dar ei sunt doar un fel de interfata, cum sunteti voi media, Guvernul le spune ceva, ei se duc si consulta oamenii. Este extrem de greu de imaginat cum poate sa functioneze o negociere pe aceasta baza. De aceea, premierul a hotarat foarte corect sa dea aceasta ordonanta indiferent cum se negociaza. De ce? Fiindca noi toti si eu, si Guvernul, si coalitia, fiindca a fost premierul impreuna si cu presedintele Camerei in discutie, au inteles ca sunt solicitari legitime si le garanteaza indiferent de ce se negociaza cu acesti reprezentanti ai sindicatelor”, a afirmat Iohannis, intr-o declaratie de presa sustinuta in Republica Moldova, unde a participat la summitul Comunitatii Politice Europene.

Seful statului a exprimat speranta ca angajatii din sistemul de educatie se vor intoarce de marti la scoala, pentru ca „nu mai au de ce sa faca greva”.

„Eu sper sa se inteleaga bine aceasta chestiune la nivelul sistemului si oamenii sa se intoarca de marti la scoala, fiindca nu mai au pentru ce sa faca greva. Pe termen mediu si lung s-a garantat, pe termen scurt s-au dat cresteri, iar pentru anul 2024 s-au dat in scris, prin ordonanta, garantii ca Guvernul se va tine de ce a promis. Si atunci eu cred ca foarte multi dascali, care oricum au considerat ca este prea mult ce a fost, se vor intoarce pur si simplu la scoala si bine fac.

In afara de asta, cum indrazneste cineva sa puna dificultate examenele nationale? Este o generatie intreaga care trebuie sa dea Bacalaureatul si sa mearga la universitati, deci ii punem un dificultate? E o generatie intreaga care da examenul de capacitate. Dupa ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut – inca o data, le-a dat tot ce au cerut – acum in ce temei sa mai continue greva? Si daca liderii de sindicat nationalI si judeteni nu se inteleg intre ei, dascalii vor intelege foarte bine acest semnal”, a adaugat Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: