Iohannis le taie scurt pesedistilor cheful de motiune de cenzura: „Nu sperie pe nimeni. Daca Guvernul Orban pica, este primul pas spre anticipate”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca, daca Guvernul Orban pica in urma unei motiuni de cenzura depusa dupa asumarea raspunderii, este primul pas spre declansarea alegerilor anticipate.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca este dreptul constitutional al PSD sa depuna motiune de cenzura, in momentul in care Guvernul isi angajeaza asumarea raspunderii.

”In acelasi timp, trebuie sa fim constienti de faptul ca acest Guvern minoritar este hotarat si doreste sa se adopte legislatie care este si necesara si oportuna si asteptata de romani si eu sunt convins ca se va evalua foarte bine riscul angajarii raspunderii, dar faptul ca PSD vrea sa ameninte cu motiunea de cenzura nu sperie pe nimeni”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, citat de news.ro.

Intrebat daca este prilej de declansare a alegerilor anticipate caderea Guvernului Orban, dupa o motiune de cenzura, Iohannis a spus: ”Cu siguranta si asta este bine sa inteleaga toata lumea. Daca printr-o angajare a raspunderii Guvernul Orban pica, acesta este primul pas spre anticipate, foarte clar. Ca se vor realiza sau, nu este o chestiune care se va vedea la momentul respectiv”.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat ca formatunea va depune motiune de cenzura in cazul in care Guvernul isi asuma raspunderea pe legile electorale prin care alegerea primarilor sa se faca in doua tururi.

Mai mult despre: ,


Comentarii: