Iohannis le taie sperantele borfasilor PSD-ALDE, legile justitiei nu vor ramane asa: „Parlamentul a creat cel mai mare scandal public pe care l-a facut vreodata”

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, dupa ce a vizitat SIAB, ca va avea un punct de vedere privind legile justitiei dupa ce vor ajunge la Presedintie. El a subliniat ca acestea au fost adoptate de Parlament printr-un „scandal” cum nu a mai existat.

Intrebat daca a primit solicitarile din partea magistratilor si a societatii civile de a retrimite Parlamentului legile justitiei, presedintele Iohannis a facut mai multe precizari.

„Am luat act de aceste lucruri. Ma bucur ca mi-au scris, sunt constient de parghiile constitututionale pe care le am. Legile justitiei inca nu au ajuns, institutional, la mine. In momentul in care vor ajunge o sa fac o declaratie pe aceasta tema, cum vad calitatea legilor, ce pasi trebuie facuti.

Daca tot am umblat atat de mult la aceste legi si daca Parlamentul a creat cel mai mare scandal public pe care l-a creat  vreodata, atunci acum pe final sa aducem aceste legi intr-o forma care este buna pentru Romania. Este pacat ca dupa atata scandal sa avem niste legi proaste”, a declarat, miercuri, presedintele Iohannis.

Cele trei legi ale justitiei au trecut, luni, de votul final al Senatului, dupa ce au fost avizate in Comisia speciala de modificare a legilor Justitiei. Este vorba despre Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: