Iohannis merge peste borfasii PSD, nu ii lasa sa adopte OUG de amnistie si gratiere: „Voi merge la sedintele de guvern”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, de la Viena, ca va participa la sedintele de guvern. PSD intentioneaza sa adopte, in perioada urmatoare, o ordonanta de urgenta pentru amnistie si gratiere.

„Am solicitat agenda. Cred ca trebuie sa vedem lucrurile un pic in perspectiva. Ne pregatim pentru presedintie (a Consiliului UE – n.r.) si, chiar daca suntem pregatiti, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de alta parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinta de colaborare, ca sa zic asa, in repetate randuri m-a invitat sa colaboram. Iata ca voi colabora. Voi merge la sedintele de Guvern”, a declarat Iohannis.

Intrebat despre o posibila ordonanata de urgenta pe amnistie si gratiere, seful statului a spus ca aceasta ar fi o eroare. „Ar fi o eroare grava o astfel de ordonanta. O eroare foarte grava pentru Romania”, a spus Iohannis.

Presedintele a mai spus ca plangerea de inalta tradare anuntata de Liviu Dragnea este ”o fantezie a pesedistilor”, un demers politicianist care este sortit esecului.

„Este un demers politicianist care din capul locului este sortit esecului. Nu poate nimeni sa faca plangere penala impotriva presedintelui. Pentru inalta tradare exista proceduri parlamentare complicate, nu are niciun suport. Este o fantezie a PSD-istilor”, a subliniat Iohannis.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: