Iohannis, mesaj catre Ciolacu si Grindeanu: „Suntem intr-o situatie mult diferita, criza pandemica s-a aprofundat, criza politica nu mai este inteleasa in niciun fel de romani”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a transmis delegatiei PSD, la consultarile de la Cotroceni pentru un nou premier, ca „criza politica nu mai este inteleasa in niciun fel de romani”.

„V-am invitat din nou la consultari, o prima incercare nu a dus la formarea unui guvern, suntem intr-o situatie mult diferita, criza pandemica s-a aprofundat, criza politica nu mai este inteleasa in niciun fel de romani. In spatiul public exista o reala dorinta de a gasi o solutie si de a incheia aceasta criza”, a declarat Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a inceput, joi, consultarile cu partidele si formatiunile parlamentare in vederea desemnarii unui nou candidat la functia de prim-ministru.

Primii veniti la consultarile de la Palatul Cotroceni sunt reprezentantii PNL.

Liberalii sunt reprezentati de presedintele partidului, Florin Citu, si prim-vicepresedintii Rares Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode si Iulian Dumitrescu.

La consultari este prezent si Nicolae Ciuca.

Conform unor surse liberale, Biroul Politic National al PNL, intrunit joi, inainte de consultarile de la Cotroceni, a decis sa il propuna pe Nicolae Ciuca pentru functia de prim-ministru. De asemenea, liberalii propun un guvern minoritar format cu UDMR.

Presedintele Klaus Iohannis a spus ca asteapta o abordare constructiva si pozitiva in primul rand de la PNL.

„Suntem din nou in situatia unor consultari. Astept o abordare constructiva si pozitiva in primul rand de la PNL, dar mai tarziu astazi si de la alte partide responsabile”, a afirmat seful statului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: